• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2016

14:18

VULIN POSLE POŽARA U PANČEVU: Uhapšenoj ženi je već dva puta zabranjivan rad!

Društvo

VULIN POSLE POŽARA U PANČEVU: Uhapšenoj ženi je već dva puta zabranjivan rad!

Podeli vest

Ženi koja je danas uhapšena zbog organizovanja nelegalnog staračkog doma u Pančevu, u kojem je u požaru stradalo troje ljudi, a povređeno 11, do sada je dva puta zabranjivan rad u toj delatnosti, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin


- Ovo je treći put, pronašli smo istu ženu sa istim radnicima kao i predhodna dva puta, da rade u ilegalnim domovima i sve na teriroriji Pančeva - rekao je ministar novinarima na beogradskom Sajmu knjiga. 

Vulin je upitao tužilaštvo i sve nadležne državne organe kako je moguće da se to dešava i upitao decu tih ljudi zašto su svoje roditelje ostavili u ilegalnom staračkom domu.

Vulin je dodao da na sajtu Ministarstva rada postoji spisak legalnih domova za stare i apelovao na decu da ne ostavljaju svoje roditelje u ilegalnim domovima, naglasivši da oni nisu vlasništvo svoje dece i da nisu potpisali saglasnost da budu u tim domovima. 

- Kao što vidite oni nemaju zdravstvenu zaštitu, nemaju, lekara, protivpožarnu zaštitu. Država ne može sve sama, ne može da istraži svaki stan. Ovaj dom je bio čak i deo hostela - rekao je on.

Ministar je ukazao da je neophodno da se traži licenca i da se na sajtu Minsitarstva provere informacije, ali i da je potrebno da tužilštvo i sudovi ozbiljno shvate to delo . 

- Ja smatram da je ovo protivpravno lišenje slobode. Doveli ste čoveka, ostavili bez njegove saglasnosti, to nije zanemarivanje - rekao je Vulin i upitao kako je moguće da niko nije ništa prijiavio tužilaštvu, policiji, centru za socijalni rad, nadležnim organima...

- Nastavićemo još više da se borimo, nećemo odustati, ali potrebna nam je i podrška dece - rekao je Vulin, ali i ukazao da nikada neće biti moguće da se zatvore svi domovi.


UHAPŠENA VLASNICA neprijavljenog staračkog doma u Pančevu U KOJEM JE JUTROS STRADALO TROJE LJUDI!

On je istakao da bi to bilo kao kada bi se reklo da neće biti krađe, što nije moguće, ali i da je u proteklih 11 godina, koliko inspektori socijalne zaštite postoje, ukupno pronađeno i zatvoreno 42 ilegalna doma za stare. 

- U protekle dve godine, koliko sam ja ministar, pronašli smo i zatvorili 56 ilegalnih domova za stare. Ministarstvo za rad je prepoznalo ovaj problem i daćemo sve od sebe da se to rešava i da se borimo protiv tog zla - obećao je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nada

pre 7 godina

Kada je vec dva puta uhvacena zasto joj je dozvoljeno da se i dalje bavi ovim radnjama ???????????? Zasto nije kaznjena ??????????? Ko je zastitio ???????????

livia

pre 7 godina

Ovoj dozivotni zatvor! Nema lepog ponasanja, kajanja, potplacivanja i mlacenja prazne slame!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija