• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.11.2016

18:17

(FOTO/VIDEO) DOMAĆINSKA DOBRODOŠLICA! Ruski i beloruski vojnici stigli u Srbiju, sve spremno za vežbu 'Slovensko bratstvo'!

Društvo

(FOTO/VIDEO) DOMAĆINSKA DOBRODOŠLICA! Ruski i beloruski vojnici stigli u Srbiju, sve spremno za vežbu 'Slovensko bratstvo'!

Podeli vest

Pripadnici oružanih snaga Rusije i Belorusije koji učestvuju u multinacionalnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2016", koja će biti održana od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije, sleteli su danas na aerodrom Batajnica kod Beograda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije

Kako je navedeno, pripadnike oružanih snaga Rusije i Belorusije dočekao je komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Veličković, koji je i oficir za planiranje vežbe.

Beta

Na taktičkoj vežbi u Srbiji učestvovaće 212 pripadnika Vazdušno-desantne vojske Rusije, 56 pripadnika Oružanih snaga Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije.

Beta

General Veličković je, poželevši dobrodošlicu učesnicima vežbe, rekao da je reč o tradicionalnoj vežbi koja se, u okviru međunarodne vojne saradnje, izvodi po treći put sa oružanim snagama Rusije, a drugi sa kolegama iz Belorusije.

Beta

Veličković je kazao da je cilj vežbe unapređenje operativnih sposobnosti, pre svega, u protivterorističkim dejstvima zajedno s pripadnicima ruskih i beloruskih oružanih snaga.

On je dodao da će zajednička uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga Rusije i Belorusije biti održana od 3. do 6. novembra na automatizovanom strelištu "Orešac", intervidovskom poligonu "Pasuljanske livade", aerodromima "Kovin" i "Batajnica", dok će sama vežba biti izvedena od 7. do 9. novembra na "Pasuljanskim livadama".

Beta

Zamenik načelnika Štaba vazdušno-desantnih snaga Rusije Oleg Poljgujev rekao je da će narednih dana jedna od najboljih jedinica ruskih vazdušno-desantnih snaga pokazati kako se uspešno dejstvuje protiv potencijalnih neprijatelja.

Beta

- Dokazaćemo da su vazdušno-desantne snage Rusije sposobne da za određeno vreme ispune zadatke sa ocenom odlično - rekao je Poljgujev.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

Добродошли браћо Руси у братску Србију, овде сте увек добродошли јер сте ви наши ослободиоци и спасиоци кроз историју увек били, ми ближих од вас немамо. Живелa Србија, Русија, Белорусија и Република Српска!

vlada

pre 7 godina

Ovakvih vežbi trebalo bi da bude što više! I kroz istoriju, i danas, to su nam bili i jesu, jedini iskreni prijatelji! Dobrodošli braćo!

Zeljko

pre 7 godina

Браћа наша...n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija