• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2016

11:11

PKS: Čadež pozvao studente FON da se priključe aktivnostima Komore!

Društvo

PKS: Čadež pozvao studente FON da se priključe aktivnostima Komore!

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je danas studente "Kejs stadi kluba" Fakulteta organizacionih nauka (FON), koji su nedavno osvojili 3. mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Porugaliji, da se koliko već od naredne nedelje priključe aktivnostima i radu PKS

- Uputio sam im otvoren poziv da nam se priključe onoliko koliko im studije dozvoljavaju, da rade zajedno sa nama, naravno u vidu plaćene prakse ili koliko se već budu mogli obavezati na neko dodatno vreme - rekao je Čadež posle sastanka sa studentima FON-a.

Privredna komora Srbije je, kako navodi, od samog početka podržala ovaj tim izuzetno sposobnih i obrazovanih mladih ljudi, i podržala njihov odlazak na takmičenje, na kom su, u konkurenciji sa kolegama sa univerziteta iz celog sveta, osvojili treće mesto sa fantastičnom studijom, ističe Čadež.

- To je praktično najmanji deo podrške, budući da najveći deo podrške koju PKS mora da pruži dolazi tek posle - dodao je on.

Član pobedničkog tima i student 4. godine FON-a Nemanja Jevtović pozvao je sve mlade ljude da se priključe organizacijama na fakultetima koje studiraju kako bi, kako navodi, pokušali da stvore bolje okruženje za budućnost.

- Smatram da je ovaj današnji dolazak ovde možda podsticaj svim mladim ljudima u Srbiji, i dokaz da nije bitno odakle dolazite već da je bitno koliko radite i da budete predani svom poslu - izjavio je Jevtović.

On se zahvalio PKS, FON-u i Vladi Srbije na prilici da se njegov tim takmiči, kao i na finansijskoj i mentorskoj podršci koja im je pružena, što je njegovom timu omogućilo da ode i da parira drugim kolegama iz inostranstva.

Članovi takmičarskog tima, akademci Nemanja Jevtović, Rastko Damnjanović, Ðorđe Marijanović i Sofija Jovanović su u razgovoru sa Čadežom istakli da je rešavanje studije slučaja bilo izuzetno zahtevno i da je trajalo 34 sata.

Oni su ukazali na značaj strateškog investiranja u startapove i predstavili su strategiju kojom su osvojili treće mesto.

Profesor doktor i mentor "Kejs stadi kluba" Vesna Damnjanović se zahvalila PKS na prepoznavanju vrednosti ulaganja u mlade talente, s obzirom da je to, kako kaže, od strateškog značaja za Srbiju.

Ona je istakla da naši studenti jako puno rade i da se prilagođavaju za tržišta na kojima nastupaju, kao i da se ovaj tim pre svega izdvojio po timskom radu.

- Ovo je buđenje za mlade ljude. Motivacija jeste ključna, ali i da se zna da postoje mogućnosti i da možemo da pariramo našom energijom, našim znanjem - ukazala je Damnjanović.

Strategije studenata odnosile su se na predloge strateškog investiranja u startape koji razvijaju aktuelne maloprodajne tehnologije putem "investment sourcing" modela uz saradnju sa nezavisnim investicionim fondovima, otvaranje inovativnog startap akceleratora u jugoistočnoj Evropi, kao i prodaju ekspertize i softverskih resenja kompanije u okviru paketa integrisanih Cloud tehnologija u maloprodaji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17