• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2016

17:09

(FOTO) SVI KO JEDAN! Počela vojna vežba 'Slovensko bratstvo'!

Društvo

(FOTO) SVI KO JEDAN! Počela vojna vežba 'Slovensko bratstvo'!

Podeli vest

Na aerodromima i poligonima Vojske Srbije danas je počela vojna vežba "Slovensko bratstvo 2016" u kojoj učestvuju vojnici Srbije, Rusije i Belorusija

U periodu do 6. novembra, pripadnici Oružanih snaga Ruske federacije, Belorusije i Vojske Srbije uvežbavaće različite segmente vežbe, u cilju priprema za konačnu realizaciju vežbe naredne nedelje, na aerodromu Kovin i intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade".
 
Danas su pripadnici vojske Ruske Federacije i Belorusije raspoređivali opremu i naoružanje na aerodromu Batajnica, dok su posade transportnih aviona Il-76  pripremali vazduhoplove za desantiranje transportera i padobranaca. Srpski i ruski piloti su na zajedničkom sastanku planirali letačke aktivnosti za naredni period.

 

mod.gov.rs

Na aerodromu Kovin realizovano je zajedničko uvežbavanje učesnika vežbe za helikopterski desant, dok su na automatizovanom strelištu Orešac sprovedena taktička uvežbavanja i realizovana gađanja iz ličnog naoružanja.
 

mod.gov.rs

Vežba "Slovensko bratstvo 2016" predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije započete izvođenjem vežbe „SREM 2014", koja je takođe realizovana na našoj teritoriji.

U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom „Slovensko bratstvo 2015" i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije.
 

mod.gov.rs

U vežbi koja će trajati do 9. novembra, učestvuje 212 pripadnika vojske Rusije, 56 vojnika Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije, dok će pripadnici oružanih snaga Rusije i Belorusije, u Srbiji boraviti do 14. novembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

.....ne bi smetalo i da im se produži "angažman" u Srbiji!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija