• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.11.2016

09:29

ZBOG VELIKOG BROJA NESREĆA! Železnice upozoravaju: Poštujte signalizaciju!

Društvo

ZBOG VELIKOG BROJA NESREĆA! Železnice upozoravaju: Poštujte signalizaciju!

Podeli vest

"Infrastruktura železnice Srbije" a.d. apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i voznih sredstava

Oni podsećaju da su proteklog vikenda dve osobe poginule svojom nepažnjom i napominju da se 99 odsto nesreća na prugama i putnim prelazima, dešava isključivo zbog nesavesnog ponašanja vozača drumskih vozila i neopreza pešaka.

U subotu, 5. novembra, nešto pre ponoći, u stanici Jagodina, nastradao je šesnaestogišnjak, koji se popeo na vagon i uhvatio za žicu kontaktne mreže, ne znajući da je u njoj 25 KV struje, koja ga je usmrtila. 

Još jedan tragičan događaj sa smrtnim ishodom, dogodio se u nedelju 6. novembra, oko podneva, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima, između stanica Ðumis i Korman, kada je motociklista pokušao da pređe prugu, zaobilazeći spuštene polubranike. 

Ono što obično, vozači drumskih vozila previde, je činjenica, da je da voz ne može u trenutku da zakoči, podsećaju iz "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. .

Od ukupno 2.158 putnih prelaza na teritoriji Republike Srbije, 20 odsto je obezbeđeno savremenom signalno - sigurnosnom opremom, a ostalih 80 odsto znakovima drumske signalizacije, što znači da nema neobezbeđenih putnih prelaza. 

U slučaju kvara rampe, podsećaju, bezbednost učesnika u saobraćaju , svakako nije ugrožena, jer se saobraćaj vozova obavlja u skladu sa važećim železničkim propisima.

"Infrastruktura železnice Srbije" a.d. započela je akciju "Oprez! Izaberi život", od prošlog meseca, gde u osnovnim školama širom Srbije, održavaju prezentacije interaktivnog karaktera.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija