• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Šević

09.11.2016

20:50

OPREZ! "VELIKI BRAT" VREBA NA AUTOPUTU: Cela nova saobraćajnica ima video-nadzor!

Društvo

OPREZ! "VELIKI BRAT" VREBA NA AUTOPUTU: Cela nova saobraćajnica ima video-nadzor!

Podeli vest

Kamere na novoj deonici Ljig - Preljina postavljene su da spreče krađu saobraćajne signalizacije, ali i da ukažu na bahate vozače, za kojima će odmah biti poslati "presretači"

Ceo novi autoput Ljig - Preljina pokriven je najsavremenijim video-nadzorom iz bezbednosnih razloga! U saobraćajnoj policiji zvanično nisu hteli da nam kažu da li neke od tih kamera mere prekoračenje brzine, ali se zna da će njihova osnovna uloga biti da spreče krađu signalizacije i da ukažu na bahatu vožnju pojedinaca!

Policija upozorava vozače i da strogo vode računa o brzini, jer će "presretači" danonoćno krstariti na novom putu i kažnjavati i najmanja prekoračenja.

Jedina u Srbiji

Izvor iz MUP kaže da je novoizgrađena deonica autoputa Ljig - Preljina jedina koja je kompletno

Jedina "problematična" tačka na novom autoputu je kružni put kod Dića, i tu vozači moraju biti oprezni
Mirko Alvirović

pokrivena kamerama za video-nadzor.

- One prvenstveno služe da se spreči krađa signalizacije, znakova i svega ostalog što je često na meti lopova. Takođe, iz komandnog centra mogu se uočiti i bahati vozači, za kojima će se odmah slati "presretači" - objašnjava naš sagovornik.
 

(VIDEO) KO KAŽE DA NE MOŽE DA PROĐE! Vučić i Đurović šleperom prošli kroz tunel Šarani!

On ističe i da se ograničenja brzine na novoj deonici Koridora 11 kreću od 80 do 120 kilometara na sat.

Putarina 140 dinara od 1. januara

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će putarina na novom autoputu Ljig - Preljina početi da se naplaćuje od 1. januara i iznosiće oko 140 dinara za automobile.
- Vlada Srbije će do kraja ove godine razmotriti zahtev "Puteva Srbije" da se putarina u Srbiji poveća do 10 odsto, što bi bilo i realno - rekla je Mihajlovićeva.

- Ispred, kroz i posle tunela ograničenje je 80 na sat i vozači tu treba da obrate posebnu pažnju. Na otvorenom putu ograničenje je standardnih 120 i, što je najvažnije, nećemo tolerisati nikakva prekoračenja - istakao je naš sagovornik.

Kako bi se sprečila bahata vožnja, patrole "presretača" će, potpomognute lokalnom saobraćajnom policijom, narednih dana intenzivno kontrolisati saobraćaj na ovom putu.

Stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja slažu se da je kvalitet novog puta na vrhunskom nivou.
Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da je saobraćajna signalizacija postavljena po evropskim standardima.

- Put je zaista sjajan! Fizički su razdvojene trake, što će smanjiti broj nesreća. Tuneli na toj deonici su urađeni u skladu sa evropskim standardima i ispunjavaju uslove najviše bezbednosti i požarne zaštite. Takođe je bitno da svi mobilni operateri moraju na tom putu da pojačaju signal. To je neophodno da bi vozači mogli da pozovu šlep službu ili Hitnu pomoć. Pored toga, službe Hitne pomoći moraju da se dobro organizuju u slučaju saobraćajne nesreće i hitnog izlaska na autoput - dodaje Okanović.

Zoran Sinko

Pažnja kod Dića

Mirko Alvirović, urednik emisije SAT, navodi za Informer da je na novom autoputu jedina "problematična" tačka kružni put kod Dića.

- Ova deonica može biti takozvana crna tačka, jer se svi vozači preko kružnog toka uključuju na novi autoput. Zato svi vozači kod mesta Dića moraju da prilagode brzinu vožnje i da budu oprezni jer dolazi do razdvajanja puta. Jedan deo ide ka novom autoputu, a drugi nastavlja starom Ibarskom magistralom - objašnjava Alvirović. N. Šević

Kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta

* Od 20 do 40 km/h se kažnjava sa 5.000 dinara (2.500 ako se uplati u roku od osam dana)
* Od 41 do 60 km/h - tri kaznena boda, novčana kazna od 6.000 do 20.000 dinara i najmanje 30 dana zabrane vožnje
* Od 61 do 80 km/h - šest kaznenih bodova, novčana kazna od 15.000 do 30.000 i najmanje tri meseca zabrane vožnje
* Veće od 80 km/h - 14 kaznenih bodova, minimum 15 dana zatvora, alternativno novčana kazna od 120.000 dinara i zabrana vožnje najmanje osam meseci

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 7 godina

Pozitivno je to sto ce iste spasiti mnoge zivote u slucaju saobracajne nesrece ali i od bahatih vozaca kao sto se navodi u tekstu.

milica

pre 7 godina

Na nekom snimku otvorenog puta, koji je napravljen posle pustanja, video se da je na znaku putokaza vec nesto precrtano. Pitam se kome smeta nesto sto je novo i dobro?

DRAGAN

pre 7 godina

Precrtan je pravac prema Uzicu jer taj deo auto puta nije jos napravljen

dana

pre 7 godina

Previsoka putarina ..sve ce to narod pozlatiti.

Duško

pre 7 godina

Veliki Brat samo posmatra siledžije i nasilnike. I šalje "presretače" da ih malo pitaju za junačko zdravlje. Ali tu su njihovi zaštitnici sudije koje će da ih oslobode svake odgovornosti. I sve opet Jovo-nanovo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija