• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

12.11.2016

19:30

(FOTO) HIT PRIČA S NOVOG AUTOPUTA: Vozio spuštenih gaća 141 na sat, ONANISAO i pričao mobilnim!

Društvo

(FOTO) HIT PRIČA S NOVOG AUTOPUTA: Vozio spuštenih gaća 141 na sat, ONANISAO i pričao mobilnim!

Podeli vest

Saobraćajci su za dva dana zaustavili i kaznili više od 200 vozača tokom pojačane kontrole, a među njima je bio i golišavi vozač "opel vektre". Zbog prekoračenja brzine kažnjen je i pevač Granda Filip Kićanović

MAMI GAS
Nego, je l' vidite vi kako su lepo uradili ovaj autoput? Prosto vas mami da dodate gas
Vozač "mercedesa"

Patrole saobraćajne policije su tokom pojačane kontrole na novom autoputu Ljig - Preljina u poslednja dva dana zaustavili i kaznili više od 200 vozača zbog različitih prekršaja! Među onima koji su kažnjeni zbog prekoračenja brzine bio je pevač "Zvezda Granda" Filip Kićanović, ali i vozač "opel vektre", koji je vozio spuštenih gaća brzinom od čak 141 kilometar na sat! Za to vreme je i pričao mobilnim telefonom!

Reporteri Informera, koji su pratili saobraćajce u "presretaču" tokom ove akcije, uverili su se da policajci nisu "progledali kroz prste" nijednom bahatom vozaču.

Rekorder išao 186 na sat

Novak Đurović

Najveća brzina koju je policijski radar snimio na novom auto-putu bila je čak 186 kilometara na sat. U pitanju je "mercedes" novopazarskih registracija, a vozaču preti kazna od 15.000 do 30.000 dinara, uz zabranu vožnje, o čemu će odlučiti sudija za prekršaje. Još jedan bahati vozač snimljen je kako "uleće" u tunel "Šarani" sa 167 kilometara na sat.

Tročlana "posada" sivog BMW sačekala nas je u četvrtak ujutro na petlji kod isključenja za Takovo. Samo što smo krenuli, pored nas je "proleteo" sivi "pežo". Kamera iz presretača zabeležila je brzinu od 137 kilometara na sat, gde je ograničenje bilo 100. Brzo smo ga sustigli, vozač BMW-a signalizacijom je naložio vozaču "pežoa" da ga prati, a zatim ga je zaustavio na bezbednom mestu.

- Krenuo sam na Kopaonik. Priznajem, vozio sam malo brže, platiću kaznu... - rekao je mladić policajcu.

Nakon napisane kazne, nastavili smo dalje ka tunelu "Šarani". Na novom autoputu još nema gužve, pa se mnogi vozači zaleću i prekoračuju brzinu.

Tako je zaustavljen i vozač "opel vektre", beogradskih tablica. Vozio je 141 na sat, na mestu gde je dozvoljeno 100, i usput pričao mobilnim telefonom. Kad mu je prišao, policajac je video da su vozaču smaknute gaće. Ovaj je brzim pokretom ruke dohvatio neku kesu sa suvozačkog sedišta, stavio preko međunožja, i rekao:

- Ma samo sam se malo raskomotio... Izvinjavam se. Evo, izvolite dokumenta. Sad ću ja... - pravdao se vozač "opela".

Napisana mu je kazna za korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje, kao i prekršajna prijava za prekoračenje brzine, za koju je zaprećena globa od 6.000 do 20.000 dinara. Ostalo je samo da se nagađa zašto je vozio spuštenih gaća.

Novak Đurović

Policajci su se, inače, naslušali najrazličitijih mogućih izgovora vozača tokom pojačane kontrole.

Vozač crvenog "mercedesa", beogradskih tablica, uhvaćen je zbog brzine od 138 kilometara na sat.

- Ovo je službeni auto, pa sam malo požurio zbog posla. Znam da sam brzo vozio, ali uopšte vas nisam primetio. Nikad ne bih rekao da ste vi policija! Nego, je l' vidite vi kako su lepo uradili ovaj autoput? Prosto vas mami da dodate gas - pravdao se sredovečni muškarac. Pošto je prekoračio brzinu za samo 18 na sat, na deonici gde je dozvoljeno 120, zadovoljno je pristao da plati kaznu od 2.500 dinara. To mu, kaže, nije mnogo.

Ovce šetaju autoputem

Novak Đurović

Patrola saobraćajne policije u petak je na novom autoputu naišla na stado ovaca, koje su se nekako provukle ispod zaštitne ograde i izašle na saobraćajnicu. Policajci su morali hitno da uklone životinje sa autoputa da bi sprečili udes.

Ubrzo je iza policijskog BMW-a naišao "audi" beogradskih tablica i nervozno nam blinkao da mu se pomerimo. Naš vozač je to i učinio, a vozač iz "audija" je samo dodao gas i proleteo pored nas. Radar u presretaču izmerio je da "audi" ide 40 kilometara preko ograničenja. Sustigli smo ga i policajci su ga bezbedno zaustavili.

- Pa snimio me radar pre nekoliko kilometara i već su mi pisali kaznu! Šta sad vi hoćete?! Proputovao sam ceo svet i ovo nigde nisam video - nervozno je vikao vozač "audija", nakon čega je, naravno, kažnjen.

Pevač Zvezda Granda Filip Kićanović iz Gornjeg Milanovca bio je, na drugoj strani, veoma uljudan kad je zaustavljen.

Radar u presretaču snimio je Filipa kako vozi sivi "pežo" brzinom od 141 kilometar na sat na mestu gde je dozvoljeno 120. Shvativši da je pogrešio, pevač je pogledao snimak sa kamere iz "presretača" i nije se pravdao. Bez rasprave je potpisao zapisnik sa prekršajne prijave, ljubazno se pozdravio sa celom ekipom iz BMW-a i produžio.

Novak Đurović

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peđa

pre 7 godina

Na autoputu će vam 140 tolerisati sve policije sem srpske.

Igor

pre 7 godina

Nemoj da lazes i treba da se kaznjava svako ko divlja i dovodi druge ucesnike u opsanost.

Javor

pre 7 godina

Grijesis druze. U Svicarskoj ce vas kazniti i za jeda jedini kilometsr prekoracenja od dozvoljenog, s tmi sto ce vam tolerisati 5 km, dakle sve preko toga ce biti kaznjeno.

Miki

pre 7 godina

Autoput i ograničenje brzine na 100 km?! Pa za ovu brzinu i nije bio potreban autoput. Svuda u Evropi je dozvoljena brzina 130 km ako ne i više.

Goran

pre 7 godina

Nije tacno...u holandiji je ogranicenje 120kmh i moguce prekoracenje je +-10kmh kazne su za upisavanje.npr prekoracenje od 30kmh placas 550e i zabranu voznje od 3 meseca stim sto prekoracis brzinu 50 kmh ide dozvola na 6 meseci do ponistenja u zavisnosti od suda i kaznu od 900e .

Javor

pre 7 godina

Miki i u Svicarskoj je 120 maksimum, a u tunelima 100 za mala auta, a za teska vozila 100 i 80 u tunelu, 5 km je tolerancija, sve preko toga se placa debelo i sve tamo do trajnog oduzimanja vozacke. Izadji malo iz Srbije pa se sam uvjeri.

Nelkan

pre 7 godina

Treba da se naplate prepravke auto puta, pa se izmisljaju razne glupostiu! Gde u zakonu o saobracaju pise da moram imati GACE , kada vozim autoi? Znam za cipele, a ne za GACE! Mora se naplatiti rezanje autoputa, do visine za slepere!

boban

pre 7 godina

A ko uopste kaze da mu je napisana kazna za spustene gace botu Dosovski ?

Furtula

pre 7 godina

Mora da se otplati sva ona halkurnica sa ceremonije otvaranja, zato globe, jok zbog brige za narod.

Ljubo

pre 7 godina

Koja bahatost i koje " mangupisanje" po putevima...odlike malogradjanstine...samo kazne ,izduvace se i pojedinci .U Njemackoj ,Svajcarskoj ,Americi,Kanadi ...svega toga ima ,ali su kazne da debelo zapamtis ....i ne razumim primjedbe na ogranicenje brzine ,pa naravno da u vecini zemalja pilicija tolerise prekoogranicenje 10-15 km/h ,ali nigde 40 ...Ne tolerisu ni 15 km / h ako vozac se ubacuje ,pretice ,odn .ne prati saobracaj .Sve u svemu ,policijo derite tu fukaru po srpskim putevima ,ma ko da je....

Mirko

pre 7 godina

U Nemackoj sa 150kmh obilazim policijski auto na autoputu, i niko me ne zaustavlja, jer su brzine do 150kmh, brzine koje se tolerisu. U Srbiji za toliko ides pravo kod sudije za prekrsaje. Tamo se debelo sankcionisu samo pravi teski prekrsaji. Tu je razlika.

Javor

pre 7 godina

Mirko, pretekni policiju tamo gdje je ogranicenje 100, 120 ili 130 sa s150 i vise pa ces vidjeti kako ces proci. Cinjenica je da na pojedinim djelovima autoputeva u Njemackoj nema ogranicenja i tamo se moze voziti neograniceno, ali tamo gdje postoji ogranicenje, probaj pa ces vidjeti kako ces proci. Ovo sto pises vise mi lici na tvoju zelju da kazes kako zivis i vozis u Njemackoj.

Dane

pre 7 godina

...bas tako! Da jos dodam da u Svajcarskoj od prvog prekoracenog kilometra naplacuju...Zato tamo necete doziveti neodgovorne vozace koji prebrzo voze i ugrozavaju svoj a pre svega tudje zivote.

Vidoje

pre 7 godina

Ti da naucis pravopis ali pod hitno. Sedi, jedan.

Ivan

pre 7 godina

20 km/h se tolerise svugde u Evropi osim kod nas u Aleksandriji! Sramota!n

tt

pre 7 godina

dali je to profesionalizam policije da kao nekakve tetke prepricavaju sta se desava na poslu.

Kojom brzinom vozi presretac k

pre 7 godina

......"prestigne" vozaca, koji vozi 186 km. na sat, i da li tada presretac ugrozava bezbednost saobracaja, ili mozda - ne!? Ovo je odlican nacin, da se drzavni budzet popuni, i da bude - "rekordan"!? A, sto mislite, ima li vozaca, koji ispod pantalona, ili trenerke nema donji - vesh? Ubedjen sam da su ovome vozace spale "gace", od radosti, kada je ugledao: kulturne, ljubazne, lepo vaspitane i odmerene - "policajce"! Zasto bi ih, inace "skidao", zar ne?!

thesaint

pre 7 godina

hej,mozda vam jednog dana proradi i 4-ta CAKRA,ako dozivite....

Gile

pre 7 godina

Zakon je zako pa zato mora da se postuje svuda u svet pa i kod nas , ali kad su srbi postovali zakon pitam ja vas?

KoleM

pre 7 godina

Kao najbolji put a opasnost ako neko vozi 138?!? Šta maltretirate ljude? Koji ludak je stavio ograničenje od 100? Neka ste kaznili ovog što je blinkao, ali ovi ostali nikog nisu ugrozili.

Neka

pre 7 godina

U engleskoj samo kamere..ne milicajci...i to najčešće po gradskim ulicama...deru li deru..

Yoe

pre 7 godina

Svugde u svetu postoje kontrole pa zato netreba da nas cudi kada i kod nas kontrolisu.Nisu nama putevi krivi nego smo mi nedisciplinovani i bahati.U Svajcarskoj se uvek tolerise 5 km/h i kazna stize tek od 6.km/h.Kazne ,,bole,, pa se zato niko ,,nemangupira,,!Treba nas kaznjavati,ali sve(i vozace dzipova) pa cemo nauciti kako da se ponasamo u saobracaju.Puteve treba pokriti kamerama i onda ,,cestitke,, slati na kucnu adresu.

Pera kojot

pre 7 godina

Sve sami svajcarski vozaci, nema sta! Bas me briga koliko tolerise svajcarska policija. Auto put, ako je pravi onda 150km/h a ne ovo maltretiranje. Sramota bre

Maksa

pre 7 godina

Svi se nesto bunite i uvek vam nesto ne valja.kad nema puta mi kukamo,kad napravimo onda se zalimo,a kad neko strada onda nam djavo kriv.Postujmo saobracaj i videcete da vas niko nece kazniti.

Desimir

pre 7 godina

Sta je tu nenormalno sto se kontrolise brzina. Svuda u svetu se kontrolise pa i kod nas. Svi volimo da poteramo malo brze pa i ja. Greska jeste ali je i nama lepo dok ne ipadne neka glupost. Ljudi smo. Jedino sto me nervira je da su ovde nabrojani samo obicni ljudi koji ce naravno platiti kaznu a ovi sto ne silaze sa tv ekrana, drzavne glavonje i guzonjini sinovi ce se uvek izvuci bilo da su vozili brzo ili nekoga zgazili, sve jedno je. E toga u civilizovanim zemlama nema. Svi su isti. Kad to dodje kod nas niko se nece buniti za kontrolu na putu

DANE

pre 7 godina

Slazem se zakon mora da se postuje,kao i svuda u svetu lepo je sto je sada nov autoput,nema nikakvih zamrki SEM ZASTO SADA NOV PUT A OGRANICEN NA 100KM.GLUPOST AKO IMA SVRH DA SE BRZE STIGNE SUTRA CMO DA GA PLACAMO PA ONDA JE NERAZUMNO ZASTO JE OGRANICEN NA 100KM TO NIJE NEKA BRZINA KAD JE PUT BEZBEDAN A I VOZNI PARK JE KOLIKO TOLIKO BOLJI NEGO PRE 30 GOD.AKO OD CACKA DO BG.TREBA 2,5 SATA ONDA J ISTO KAO I IBARSKOM.ILI JE OVO JOS PROBNA VOZNJA NA AUTOPUTU?

amina

pre 7 godina

Isli smo autom Beograd Tutin na deonici puta kod Ljiga tu nas je zaustavila patrola videvsi da dete nije sic napisao nam je kaznu, govorili smo da je dete plakalo i da smo bili u tirsovu zbog bolesti deteta koje svakodnevno uzima lek i nemoze da boravi u sic da nebi doslo do gusenja idr zbog davanja leka zato sto se radi o bebi tacno 3 meseca.Policajac pise kaznu 5000 din hladno ,mislim da se radi o plicajcu koji nema decu zato sto nezna sta je malo dete ,rekao je da nije po zakonu bilo nam je tesko nezaposleni smo a vozacu smo platili gorivo i treba da mu platimo kaznu, nije po zakonu ni da uzimaju mito pa slatko uzimaju a mala beba bolesna treba da bude kaznjena zalos mislim da je potpiso tomic dragan volela bi znati imali decu znali kako je?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija