• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.11.2016

21:18

OTROVNA JOŠ TRI PROIZVODA JUVITANA: Inspekcija potvrdila nedozvoljen nivo pesticida u hrani za decu!

Društvo

OTROVNA JOŠ TRI PROIZVODA JUVITANA: Inspekcija potvrdila nedozvoljen nivo pesticida u hrani za decu!

Podeli vest

Nedozvoljene količine pesticida nadjene su u još tri proizvoda dečije hrane "Juvitana", prenela je večeras Radio-televizija Srbije

Po rečima doktora Srdje Jankovića iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu, "prag stvarno toksične doze znatno je viši nego što je dozvoljeno", te taj slučaj "treba shvatiti ozbiljno".

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije je počela kontrolu povlačenja iz prodaje spornih proizvoda Juvitane, izjavio je danas pomoćnik ministra zadužen za inspekcijske poslove Zoran Panajotović.

Ministarstvo zdravlja juče je objavilo da je još osam proizvoda Juvitane, iz fabrike u Indjiji, zdravstveno neispravno, jer je u njima nadjen veći broj pesticida.

KAŠICE "JUVITANA" PUNE PESTICIDA: "Svislajon" mora da povuče iz prodaje hranu za bebe!

Pre toga, to ministarstvo je 8. novembra objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta Juvitana kašica za decu koje bi mogle biti rizične po zdravlje jer u njima ima presticida.

Nakon toga, fabrika dečje hrane Juvitana u Indjiji obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

SKANDAL! BEOGRAĐANKA KUPILA HRANU ZA SVOJU BEBU i u kašici "juvitana" pronašla buđ!

U saopštenju kompanije Svislajon Takovo navodi se da, ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Indjiji biće trajno zatvorena.

AFERA "JUVITANA"! Oglasio se Svislajon: Ako se dokaže da u našim proizvodima ima pesticida, ZATVARAMO FABRIKU!

Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečije hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde na tržištu budu obezbedjene zdravstveno ispravne sirovine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Za trovanje dece se ide u zatvor, i to obavezno od vrha do dna po komandnoj liniji, plus fabrika da se zatvori i stavi pod kontrolu drzave. Oni koji misle da postoji i promil sanse trovanja dece hranom ne smeju da posluju u srbiji. Nema izgovora ni pod razno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija