• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2016

07:14

STIŽE POMOĆ! Evo kada će penzioneri dobiti obećanih 5.000 dinara

Društvo

STIŽE POMOĆ! Evo kada će penzioneri dobiti obećanih 5.000 dinara

Podeli vest

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara koju je penzionerima obećao premijer Aleksandar Vučić, najverovatnije će biti isplaćena u sredu 23. novembra

 

Kako navodi Blic, taj novac će u istom iznosu primiti svih 1.741.112 najstarnijih građana, a za te namene potrebno je da se obezbedi oko osam milijardi dinara.

Ova linearna pomoć dogovorena je sa predstavnicma MMF-a, jer je procenjeno da je stanje srpskog budžeta znatno iznad projektovanog.

Već je dat nalog PIO fondu da uradi obračun i da je gotovo izvesno da će se sve završiti početkom naredne nedelje.

Kako se navodi, razlog za ovakvu odluku premijer obrazlaže time da je svim najstarijim građanima važno da se popravi kućni budžet do Nove godine, kako bi proslavili slave i praznike, jer je povećanje penzija od 1,5 odsto planirano za sledeću godinu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
drago knezevic

pre 7 godina

kod nas ima mnogo penzionera koji imaju male penzije tu treba da se pomogne tako da se jos jednom provere nepravilno dobivene i tu razliku podeliti penzionerima koji su redovno zaradili svoju penziju.

ana

pre 7 godina

gradite poste nemojte skole gde narod da plati namete a da ne umre od cekanja. Kad bi narod radio i imao racune i rtedovna primanja mogao bi da plati i elektronski.

dida dedic

pre 7 godina

Kako je tesko kad treba dati neku kintu,i onda se izvodi racunica u petoparac...A pitam ja,kolika je svota novca,koju je drzava uzela od penzionera,a i dalje uzima???To niko nikada nece da sracuna...Tako se ne vodi drzava...

brane

pre 7 godina

Kako zvuči jadno "pomoć", ne treba njima pomoć samo im vratite oteto.

Državna uprava

pre 7 godina

Zašto Vučić za povećanje plata uvek preskače državnu upravu čije su plate ponižavajuće?

Maja

pre 7 godina

Prosla vlada je jednokratnu pomoc davala samo onima koji imaju TEKUCI RACUN U POSTI.A koji imaju u bankama nisu mogli nistta da dobiju.Sima da uplate koji imaju pravo i u bankama.Praticemo i videcemo.

Dera

pre 7 godina

Drzava je opljackala penzioni fond !!! Drzava da vrati oteto !!! Nije potrebna pomoc , vratite ljudima njihov novac , godinama skupljan za stare dane !!!

Dule

pre 7 godina

Ovo da je bila koja vlast u civilizovanoj zemlji uradila ZAVRSILI BI SVI U ZATVORU gde je mmf da kaze da je to nezakonito

mirjana

pre 7 godina

Slave smo slavili i bez tih5000 din.I bez te milostinje.To je deo para I penzija koje ste nam nelegalno oteli.Kada nam budete legalno sa kamatama vratili oduzeti novac,a poklonili nam tih pet hiljada za proslavu Nasih" slava,onda ce i narod da glasa za "ST KLAUSA" Ako hoce da bude drugi Tito neka obezbedi narodu viskove, regrese i obnovi sindikat.A ne da bez pitanja naroda poklanja Srebrenici 5 miliona eura..Srpski narod u Srbiji jos ne gadja Premijera kamenjem.Nego cuti adokle vreme ce pokazati.Ne valja vam posao Vucicu .U a bez referenduma nece biti dobro.Narod se budi.

nada

pre 7 godina

treba pomoci samo penzionerima koji primaju do 25ooo, din. a ne i onima koji imaju 4oooo do 5o ooo din i vise i ta na svakih 3 mes, za one sa velikim penzijama je to nista a ovi se jadnici raduu ko moja majka

Marko

pre 7 godina

Ne razumem zasto se deli pomoc penzionerima? Penzineri su svoje penz ije zaradili po zakonu kako je to definisano.Dali je zakon dobar ili ne o tome moze uvek da se razgovara.

mara

pre 7 godina

DRAGI VREDNI VLASTODRSCI NEMOJTE NAM BACATI MRVICE NEGO NAM VRATITE OTETO,JA SAM SVOJU PENZIJU ZARADILA I PO USTAVU MOJE DRZAVE NIKO NEMA PRAVO DA JE OTIMA PA DA KOJA VLAST SEDELA U FOTELJI.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija