• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.11.2016

19:09

VAŽAN PROJEKAT! Otvorena besplatna škola košarke za devojčice u Višnjici!

Društvo

VAŽAN PROJEKAT! Otvorena besplatna škola košarke za devojčice u Višnjici!

Podeli vest

Devojčice u Beogradu od danas mogu trenirati košarku u još jednoj besplatnoj školi košarke Marine Maljković koja je otvorena u OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji

U okviru "Pokreta za žensku košarku Marina Maljković" danas je u osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" osnovana još jedna škola košarke u kojoj devojčice mogu besplatno da treniraju.

Otvaranje škole je pomogao Grad Beograd i opština Palilua, a njihovi predstavnici su prisustvovali otvaranju i izrazili zadovoljstvo što se ona otvorila baš na Međunarodni dan deteta.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio selektorki košarkaške reprezentacije Srbije Marini Maljković i poručio da očekuje da će neke od devojčica koje su danas počele sa treninzima biti u reprezentaciji Srbije jednog dana.

- Hvala joj što naše mlade dame na Paliluli imaju šanse da besplatno pohađaju školu kosarke. Mislim da je važno da ulažemo u mladost, da mlade ljude sklonimo s ulice, da im damo sve mogućonosti kako bi izrasli u poštene, čestite i sposobne ljude - istakao je Jovičić.

Ovo je veoma važan projekat, rekao je on i dodao da će opština Palilula uvek davati podršku takvim projektima.

Otvaranju je prisutvovala i tvorac ideje o besplatnim školama košatrke Marina Maljković koja je zahvalila Gradu Beogradu na tome što je prepoznao i pomogao ideju, i rekla kako je cilj srpske prestonice da se što više dece besplatno bavi sportom.

Kako je rekla, iako je juče bio naporan dan za nju, s obzirom na to da je njena ekipa, francuski Lion, igrala utakmicu protiv Luksemburga, veliko joj je zadovoljstvo što je došla jer "čim je zakoračila u školu, imala je dobar osećaj".

Ispred gradskog veća otvaranju je prisutvovala Tanja Popović koja je podsetila da su gradski menadžer Goran Vesić i ona sa zadovoljstvom prihvatili ideju Marine Maljković jer, kako je rekla, opšte je poznato da se devojčice manje bave sportom od dečaka.

Predstavnica Unicefa Vesna Savić Đukić takođe je bila gost prvog treninga u višnjičkoj osnovnoj školi i rekla kako Unicef podržava ovaj, kao i sve projekte u kojima deca uče socijalne veštine, kako da podnesu i pobedu i poraz.

Projekat "Pokret za žensku košarku Marina Maljković", u kojoj devojčice besplatno treniraju košarku, osnovan je krajem prošle godine, po ideji srpske selektorke Marine Maljković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija