• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.11.2016

15:06

EFIKASNO PRAVOSUĐE! Ministarstvo pravde najavilo rešavanje čak 900.000 starih predmeta!

Društvo

EFIKASNO PRAVOSUĐE! Ministarstvo pravde najavilo rešavanje čak 900.000 starih predmeta!

Podeli vest

Predsednici osnovnih sudova u Srbiji danas na Pravosudnoj akademiji pohađaju obuku za unapređenje znanja i veština u upravljanju i rukovođenju sudovima, kao i izradi i sprovođenju programa za rešavanje starih predmeta

Ova obuka realizuje se u saradnji Vrhovong kasacionog suda i Pravosudne akademije i projekta "Unapređenje efikasnosti pravosuđa“, koji se finansira iz fondova Evropske unije.

Obuka se odvija pod nazivom „Upravljanje sudovima i izrada programa rešavanja starih predmeta“.

U Srbiji je na kraju 2015. godine bilo 1,7 miliona starih predmeta od kojih je 1.500.000 starih izvršnih predmeta. Međutim, prema najavama iz VKS i Ministarstva pravde, do kraja ove godine broj starih predmeta biće manji za oko 900.000.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Naravno da je efikasan rad pravosuđa kada je u mome predmetu za dodelu stana solidarnosti koji je pravnosnažnim Odlukama Vrhovnog suda Srbije trebao meni da pripadne sudio sudija (KORUPCIJA) koji umesto da izvrši presudu donosi novu "kako za taj Sud (njega) Presuda na koju se pozivam ne može biti meritorna i merodavna jer je STARIJA od sedam godina". Spor je trajao od 1991.g. do 2o15.g. i o tome sam pisao na ovim stranicama. Inače spor se vodio u redovnom sudu da bi u nastavku u stečajnom tj. prvo Trgovinskom, a zatim Privrednom sudu zbog stečaja tužene firme. E tamo sam za 12.g. spora video, čuo i pročitao kako se donose Odluke sudija i kako radi naše pravosuđe, a da ne govorimo kako su "uigrani". Pravo i pravičnost više NE stanuje na adresi zvanoj Srbija.

MAMA CECA

pre 7 godina

Sve je LAZ....VRHOVNI KASACIONI SUD SALTERSKI SLUZBENICI SE IGRAJU SUDIJA I SALJU NA KUCNE ADRESE FALCIFIKOVANA RESENJA ....SUDIJE U PREDMETIMA UOPSTE NEPOZIVAJU STRANKE NEGO POSLE PAR GODINA SALJU RESENJA NA KUCNE ADRESE...U MOM SLUCAJU PORESKE NIKADA NI JEDAN SUD ME NIJE POZVAO NA ROCISTE DA DAM IZJAVU ILI BILO STA U VEZI MOJE TUZBE... MOJA DECA OD 2007 ZBOG TAKVIH IGARA NISU ZDRAVSTVENO OSIGURANA IAKO JE U MOM SLUCAJU KRSEN KONSTANTNO ZAKON DO DANA DANASNJEG NI DO VUCICA ZBOG KRIMINALACA NEMOGU DOCI JER ZNAJU DA SU U MOM SLUCAJU POCINILI KRIMINAL....

baka

pre 7 godina

Pravosude u Srbiji? Pa jos efikasno.Preko 4 godine Sudovi su mrcvarili  moje unuke ( od 3  i 9 ) godina. Nekada su se po hitnom postupku ovako osetljivi predmeti resavali .Uz ovaj kadar poslusnih sudija , nema nade .n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija