• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2016

12:35

HUMANO! Karađorđevići uručili pomoć u opremi Tiršovoj

Društvo

HUMANO! Karađorđevići uručili pomoć u opremi Tiršovoj

Podeli vest

Princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina isporučili su pomoć u opremi Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj

Opremu čine visokofrekventni respirator sa oscilujućim ventilatorom i infuziona pumpa, kao i TV uređaj koji će vreme pacijenata u bolnici učiniti malo prijatnijim.

Visokofrekventni respirator sa oscilujućim ventilatorom, vredan 40.000 evra, predstavlja deo sredstava od 94.000 evra koja su bila prikupljena tokom kampanje "Pomoć za bebe“.

Ova kampanja je realizovana u saradnji sa TV voditeljem Ivanom Ivanovićem i humanitarnom organizacijom Lajflajn Njujork čiji pokrovitelj je princeza Katarina.

To je treći medicinski uređaj kupljen od ovih sredstava. Prethodno je jedan respirator doniran Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju u Nišu, a optički bronhoskop Dečijoj bolnicu u Novom Sadu.

Infuzionu pumpu vredu 2.000 dolara donirala je Nensi Brinker, osnivač Komen fondacije, jedne od vodećih fondacija za lečenje raka dojke u svetu.

Kompanija LG donirala je Univerzitetskoj dečjoj klinici TV uređaj, a u pitanju je jedan od 10 televizora koje je ova kompanija donirala Fondaciji. Ova donacija je deo humanitarne manifestacije „24 sata elegancije“ koju su u septembru organizovali Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i De Gorsi Luxuri Consalting u Belom Dvoru, saopštila je služba za odnose s javnošću prinčevskog para.

- Veoma sam ponosna što sam ovde ponovo, među ovom divnom decom i ljudima, da još jednom isporučim pomoć koja će njihov život učiniti malo boljim. Takođe sam veoma ponosna na humanitarnu organizaciju Lajflajn Njujork, zahvaljujući kojoj smo u stanju da ovu dragocenu pomoć uručimo Univerzitetskoj dečijoj klinici - rekla je princeza Katarina.

Prema njenim rečima, ova vredna donacija je deo stalne pomoći koju ona i ta Fondacija obezbeđuju za bolnice.

U ime osoblja i pacijenata, profesor Zoran Radojičić, direktor bolnice, zahvalio se Princezi Katarini na pomoći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 7 godina

I to sto ste vi urucili niste vi zasluzeni vec oni koji su skupili i dali novac za donaciju. Taj princ i princeza nista Srpskom narodu nisu pomogli vec sebe hocu da promovishu..

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija