• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

28.11.2016

12:10

KRUŠEVAČKA SEKS PIJACA! Iz ovog grada se regrutuje najviše prostitutki!

Društvo

KRUŠEVAČKA SEKS PIJACA! Iz ovog grada se regrutuje najviše prostitutki!

Podeli vest

Najviše se priča o prostituciji u glavnom gradu, ali ona postoji i u manjim mestima

 

Zapravo, tamo gde se ljudi poznaju, zna se dobro ko se bavi prostitucijom, gde "radi", kao i koja mu je tarifa.Tako se u Kruševcu ulična prostitucija odvija na tri lokacije: na zaobilaznici oko Kruševca kod Jasičkog mosta, kod Železničke stanice i na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju.

Noćne dame svoje usluge pružaju po iznajmljenim sobama, u žbunju, automobilima a cena se kreće od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnost od toga koji je tip usluge.

Pored uobičajnih mesta, prostitucija se obavlja i u stanovima i sobama koji se iznajmljuju baš za tu namenu. Ima dosta devojaka koje povremeno pružaju seksualne usluge odlaskom kod klijenta. Tako se u martu 2012. godine dogodio tragični incident kada je prostitutka G. M. (16) izbola i brutalno ubila penzionera Milana Ramića, prenosi Rasina.info.

Veliki broj devojaka iz Kruševca bavi se prostitucijom i u Beogradu. Lokacije na kojima se najčešće mogu naći su autoput Beograd - Niš kod "Plavog mosta" i , oko Železničke stanice. Sve one odlaze da studiraju, ali zbog teške porodične situacije, nemaštine i narkomanije završavaju na ulici.

U našem zakonodavstvu odavanje prostituciji je prekršajno delo iz Zakona o javnom redu i miru. Sankcija je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do mesec dana. Za razliku od svojih "dama", makroi podležu krivičnom gonjenju jer je posredovanje u vršenju prostitucije krivično delo, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju do tri godine. Krivično delo je i ustupanje prostorije radi obavljanja prostitucije.

Identitet makroa je uglavnom poznat policiji, ali nije u svakom trenutku moguće obezbediti neophodne dokaze za sud. Makroi rade u "svojim" rejonima, jer je teritorija striktno podeljena. Između njih vladaju rivalstvo i stalni sukobi. Reč je o više puta osuđivanim osobama, sklonim nasilničkom ponašanju i drugim krivičnim delima.

Obećanja koja se dobijaju od strane primamljivih budućih "poslodavaca" završavaju se uglavnom tragično. Jednu takvu priču je ispričala devojka iz Kruševca u avgustu 2011. godine, koja je dobila ponudu da radi kao hostesa u klubu, a ispostavilo se da treba da radi kao striptizeta i prostitutka i to ni manje ni više nego na Kosovu.

Prvo ih tuku i vezuju uzimaju dokumenta i prisilno ih siluju i sve to snimaju a zatim pod pretnjom da će snimke pokazati porodici prisiljavaju na prostituciju. Lokacije na kojima se klubovi nalaze su izmedju Prištine i Kosovske Mitrovice a vlasnici klubova plaćaju lokalnoj policiji "kako bi ih pustili da rade".

Vikend prostitucija je takođe poslednjih godina veoma popularna tako da tokom vikenda devojke odlaze u druge gradove kao što je Novi Pazar gde rade po barovima, klubovima, raznim salonima za masaže i kvazi modnim kućama i agencijama.

Kao i sve ostalo pa i prostitucija ide u korak sa vremenom pa tako na internetu možete naći bezbroj oglasa i brzo kontaktirati "laku damu" a posebno na socijalnim mrežama poput facebook-a ali o toj temi biće reči više u narednom periodu.

Činjenica je da su zakonodavne vlasti poslednjih godina uložile značajan napor kao i lokalna samouprava po ovom pitanju, ali je i istina da je to nedovoljno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Ako plaćaju lokalnoj policiji "kako bi ih pustili da rade" onda je u svemu umešana i lokalna samouprava pa je sve transparentno samo građani NE znaju da li je i prostitucija uneta u novi Zakon o lokalnoj samoupravi i njenom finansiranju ili ne. Da li je to to?

Marcco

pre 7 godina

Ovo treba pod hitno legalizovati.... da cena padne sa 30 na 10 evra!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija