• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2016

11:21

(VIDEO) INCIDENT U ZAGREBAČKOJ TV N1! Evo zašto je Rade Šerbedžija hteo da napusti studio!

Društvo

(VIDEO) INCIDENT U ZAGREBAČKOJ TV N1! Evo zašto je Rade Šerbedžija hteo da napusti studio!

Podeli vest

Glumac Rade Šerbedžija, čiju zabranu nastupa u Zagrebu ovih dana traže hrvatski branitelji, umalo nije napustio studio regionalne N1 TV u Zagrebu, nakon što je voditelj konstatovao da se to možda ne bi dogodilo da imaju priliku da čuju njegov odgovor na pitanje ko je u proteklom ratu bio agresor, a ko žrtva

- Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čoveče, ne želim o tom stvarima da govorim! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već - to nije istina što su citirali žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim, ne želim da budem tako obeležen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje - zapitao je Šerbedžija.

Prethodno Šerbedžija je upitan da proširi pojasni svoju izjavu da "treba biti svestan, da sve to što se radilo u ime srpstva, hrvatstva, muslimanstva i ostalih "izama" i nacionalizama, sve su činili pojedinci, jedan mali deo ljudi“.

Zašto našim odnosima i danas u najvećoj meri dominiraju teme iz te toliko ružne prošlosti, glasilo je pitanje.

- Ja sam toliko ranjen raznim stvarima, ne samo ovim poslednjim, nego zbog mnogih stvari koje sam govorio ovim narodima - a to je uvek bilo protiv rata. Bez obzira na političke i nacionalne razlike ljudi. Zato ne želim o tome više da pričam - rekao je Šerbedžija.

Osim hrvatskih branitelja, koji su tražili zabranu nastupa Šerbedžije u Zagrebu, proslavljenog glumca je prozvao i ministar Toma Medved koji je stao u odbranu branitelja rekavši:

"Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obavezu čuvanja vrednosti i stečevina pravnog, legitimnog, obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske".

Šerbedžija je od Medveda tražio izvinjenje, koje, međutim, do danas nije dobio.

Proslavljeni glumac, koji živi u Hrvatskoj, po ocu je Srbin. Njegov otac živi u Beogradu i ima 104 godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Scripta Manent

pre 7 godina

Rade Serbedzija je uvek bio smeker.  Kralj  \n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Сећам се добро те 1992. када су му УСТАШЕ певале: "Раде-Гаде, Ти и твоје псине, марш преко Дрине"...Тада је био "ћутолог" конформиста...И данас исто...Шта ћеш... Сваког мајка роди за "понешто"...а "понеког" и "без муда"... Е такав "мора" да се сналази чак и у друштву Анђелине Џоли...којој је "пекао јање на ражњу" и ..- "певао на увце"...! Конформиста..." Пар екселанс"... Али Усташе и такве радо... - зову "под нож"...!? Њима је свеједно ако си Србин. То је сва кривица у Хрватској....Геноцидној Творевини...!!

Maja

pre 7 godina

Ja sam se do skora pitala da li je rat izmedju Srbije i Hrvatske izbio namerno ne bi li Hrvatska sa sebe skinula hipoteku ustastva i zlocina i za to jednako optuzila Srbiju i navalila joj slicnu hipoteku. Jer, drugi razlog za rat izmedju te dve zemlje, do juce republike u sastavu iste zemlje, nisam videla. No, hrvatska predsednica mi je dala nedvosmislen odgovor na dilemu. Slikajuci se sa ustaskom zastavom, nedvosmisleno je pokazala gde je i u kom smeru ostala Hrvatska. Odnosno, da je oduvek tu i bila samo je sada smogla snage da to otvoreno pokaze. Zato je besmisleno pitati Radeta ko je kriv. Sve se zna.

MILE

pre 7 godina

Rata između Srbije i Hrvatske nije bilo, tako hoće da prikaže hr propaganda, već je to bio građanski rat unutar SRH, kada je majorizacijom ukinut konsitutivni status Srbima, a tada i secesionistički protiv SFRJ.Jeli hr propaganda spominje progon Srba iz gradova,Zagreba, Splita,Rijeke,Karlovca, pa iz gradića i sela u akciji ''otkos'' iz Podravine i Slavonije, po broju skoro istom kao i u Oluji.Hoće li rješiti ubistvo Krivokuće, sindikalnog lidera ŽTP-a,a glume pravnu EU državu.

samo pitam

pre 7 godina

možeš li mi , onda, objasniti tko i zašto je Vukovar sravnio sa zemljom?

DJovan

pre 7 godina

Ja cu ti objasniti ono sto isam znas: Vukovar je slusila SRPSKA glupost I HRVATSKA PODLOST.

milovan

pre 7 godina

Zato sto su tamanili Srbe,dizali radnje u vazduh,Srbe terali sa posla.Zato sto su bili fasisti.

Smiljenka

pre 7 godina

Jugoslovenska narodna armija je opkolila Vukovar 1991. U njemu su bile vojne separatisticke jedinice Hravatske - organizovane i naoruzane iz vojnih skladista u Madarskoj. Uz odvajanje Hrvatske od Jugoslavije, hrvatska vojska je otpocela i teror nad Srbima. Da bi joj omogucili pomoc iz inostranstva, Hrvatsku - s genocidnim programom, Nemci su, navratnanos, priznali za nezavisnu drzavu, a za Nemackom i ostale evropske i vanevropske zemlje. Sredinom 1991, progon i pokolj srpskog naroda je delimicno obavljen i hrvatska vojska je zagospodarila Vukovarom. Desetine hiljada Srba je prognano iz Istocne Slavnoje, Zapadnog Srema i Baranje. Rukovodstvo SFR Jugoslavije je najavilo da ce poraziti hrvatske separatisticke snage i protiv njih na Vukovar je poslalo nadmocnu vojsku. Bitka je trajala mesecima, a sacica hrvatskih vojnika je opstajala u Vukovaru. Apsolutna nadmoc jugoslovenske vojske na kopnu i u vazduhu prouzrokovala je samo rusenje stambenih zgrada, a da to nije ozbiljnije nanosilo stetu hrvatskim vojnicima. Oni su bili u podrumima, podzemnim prostorijama ili bunkerima. Ovu bitku je hrvatsko rukovodstvo iskoristilo za propagandu protiv Jugoslavije, srpskog naroda i Republike Srpske Krajine. Svetsko javno mnjenje je obmanuto da su Hrvati i hrvatska drzava zrtve, a Srbi i Jugoslavija agresori i dzelati. U takvoj atmosferi, Hrvatska je, na miru, i kradomice od tog svetskog javnog mnjenja, prognala celokupno srpsko stanovnistvo iz velikog dela Zapadne Slavonije. Za to necasno delo, Hrvatskoj je pogodovala oruzana bitka oko Vukovara i danas, sa vremenske distance, vidimo da je ona toliko trajala koliko je to Hrvatskoj bilo potrebno. A jugoslovenska armija je obavila razaranje grada u razmerama koje su bile bogomdane za uverljiviju protivsrpsku propagandu. Ocigledno, srpski politicari su upali u pripremljenu klopku oko Vukovara, a uveravali su da mudro ucestvuju u istorijskim dogadajima, braneci narod i drzavu. A sve je bilo suprotno. Srpskim neprijateljima su podastrli tepih pobednika, preko kojeg su, ti neprijatelji, prosetali, kobajagi, kao pravednici.

Dada

pre 7 godina

Nije mi jasno što je iznenađen i uvređen. Rodio se, živeo u Hrvatskoj, seća se maspoka 1971. u Hrvatskoj, doživeo je atmosferu kad je Tuđman došao na vlast, video šta se dešavalo 90-tih i posle rata i sam je izabrao da ponovo živi u takvoj državi. Ne znam što je očekivao.

JOVANic

pre 7 godina

Drago mi je da te muce USTASE, a mislim da to zeli svaki Prekodrinski SRBIN, jer ti si Rade Serbedzija zaista veliki GLUMAC, to smo glupaci mogu poreci, ali si MALI, MALI COVEK I sta treba da dobije prednost, neka oceni svak za sebe. Tvoja karijera glumca jos tece, ali COVEKA je zavrsena jos davne 1991. god.

Smiljenka

pre 7 godina

Odgovari im hladne glave i sa istoriskim cinjenicama neostrascen nacionalizmom . Ovako tkz. vojnu krainu su tadasnje Austro-ugarske i hrvatske vlasti naselili Srbima da bi ih branili od Otomanske imperije drugo Hrvatska u bivsoj SFRJ je bila kao i sve ostale danasnje drzave republika bez prava na odcepljenje i bez drzavnih atributa tako da je svako mogao nazvati bilo koji deo SFRJ svojim . Sledeca stvar je to da je hrvatsko drustvo ostrasceno verskim fanatizmom cak vise nego bilo gde u svetu - jedino se moze usporediti sa islamskim fudamentalizmom .Rvati nebi trebali slavili nikakve pobede nego molili za oprostaj sve narode oko njih za zverstva koja su pocinili u ime hrvatstva (ustastva) i katolicizma u drugom svetskom ratu kao i devedesetih pred tim zverstvima se cak i Jitler zgrazavao postoje dokumenti u Nemackom arhivu / treba puno vremena da prodje da neki normalni rvati shvate sta su njihovi preci pocinili.

Banijac

pre 7 godina

Na tim delovima danasnje hrvatske a bivse vojne krajne, hrvati nikada nisu ziveli i sad su ti krajevi pusti! Prvo procitaj malo knjige (obrazuj se) pa komentarisi.

Smiljenka

pre 7 godina

Malo sam izletela/ Pre 400 godina hrvata prakticno nije bilo ni u Dalmaciji ni Slavoniji, a kamoli Krajini.

branko1

pre 7 godina

Ama dosta mi je tih hrvatskih Srba Dedića,Šerbedzije ,Milanovića..... Pun mi je..... njih I njihovih izjava po toj temi

mica

pre 7 godina

Koliko ja znam oba roditelja su mu Srbi. Neka me neko ispravi ako gresim.

nati

pre 7 godina

Neka sad Rade vidi kakvi su mu sunarodnici i sa kakvim degenericima je proveo vise od pola zivota.Moze da se utesi da takvo nakaradno samoljublje nije ostavilo traga na njemu,hvala bogu.\n

Mladen

pre 7 godina

Kakav komentar hrvatskoj javnosti sem da su potonuli u mržnji neznaju ni zbog čega prema Srbima . Jadan je onaj ko ne vidi svoje zlo delo. Šerbedžiji želim da ostane onakav kakav je uvek i bio,,a budale ma sa koje strane , neka prvo sebe preispitaju ko im je i za koje pare bacio kosku da unište jednu veliku Jugouniju-Jugoslaviju.Proklete im duše bile

wiki NG

pre 7 godina

E moj Rade g... secas se kako su te prozvali tvoji kolege glumci . Znas i sam koliko je dobri ljud iprije rata otislo sa svojih radni mjesta samo za to sto se zovu Rade,Mihajlo itd A kada je rat poceo ti isti i proganjani i ubijani. Ali trazilo se od njih da budu lojalni gradjani i da vole i priznaju Hrvatsku kao svoju domovinu kao i od tebe. Ti nesto pokusavas promijeniti poslusaj me ODUSTANI. Sta mozes ocekivati od onih koji su to i napravili i danas ponovo dosli na vlast.Zar ti mislio imati predstave u HR. pod dirigetskom palicom ,na srecu sad vec bivseg ministra kulture Hasana .Dok su Tadic I josipovic jos nekako stvari unormalili , po dolasku desna brace sve se vratilo na pocetak.Znam da te za tamo vezu i rodbinske veze i siguran sam velik broj divni ljudi i prijatelja Za njih ostavi mjesta u svom srcui za taj dio bivse nam zajednicke domovine a ostalo jednostavno ignorisi.

jogi

pre 7 godina

Gospodine Serbedzija dzaba si se sve ove godine slihtao tim tvojim Hrvatima.Ti ces za njih uvek biti Srbin mada se ti ne osecas tako.\n

nikolalondon

pre 7 godina

Kad nece Rade evo ja cu. U hrvatskoj agresor je bila ustaska emigracija koju su predvodili Tudjman u Susak a kojima se ubrzo prikljucili svi hrvati. Tako da se lako moze zakljuciti da su zrtve bili Srbi koji su do tada zivjeli u hrvatskoj a koji su tokom hrvatske agresije vremenu od 91 do 95 a i kasnije, morali napustiti svoje kuce i imovinu koju su posjedovali. I jos nesto, moze li INFORMER ovo moj odgovor da prenese i Zagrebackoj TV N1 uz moje licno dopustenje. Zrtva hrvatske agresije

Srbin

pre 7 godina

Covek koji primi nagradu"Brace Karic", to je covek bez karaktera !!!

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо овог Туђмановог полусрбина, који је окружен са три сестре Удовички.

perica

pre 7 godina

Doobro ako Rade "nezielji reci" onda cu ja napisati moje saznanje : HRVATI su agresori nad SRPSKIM narodom ! Jeste srecni sad !?

hrvat

pre 7 godina

Hrvati isto vjeruju u svakakve gluposti i mitove ali vama je srbima je mozak totalno ispran. Vi stvarno nemate stida u upornom falsificiranju povjesti. 25 godina lažete o ratu pa vam te glupe teze sad već zvuče kao istina. Žalosno

lala

pre 7 godina

Ma,zanemi ustaso,ti ces pricati o stidu ili vi,samo kad se setim decijih logora a da ne pominjem ostale,vi bi trebali,zbog toga samo, da se stidite zemlje kojom hodate !Bezobrazniji i bestidniji narod od vas ne postoji ! Sljamovi,cast i cest pojedincima,ako ih uopste ima,fuuuuuuuuj !

perica

pre 7 godina

Ako si mlad posteno se raspitaj kako i zbog cega je doslo do sukoba "pa ceti se kasti samo" ! Pogledaj uzrok pa posledice "pa ceti se kasti samo" ! Nema ovde "falsifikovanje povjesti" vec surova istina da ste zadojeni mrznjom , da ste iskoristili momenat i da lazima sakrivate zlocin ! Eto zivite u "vasoj" istini i nemoci i neterajte nas da prihatamo laz. etnicko ciscenje, genocid ,brutalno ubijanje, plljacku, uzurpaciju .... !

Ljubo

pre 7 godina

Svaki sledeci rat izmedju Srba i Hrvata ce biti jos krvolocniji ,valjda nece mo ,mi Srbi biti naivci kao iz ovih prethodnih .Nadam se da ce mo tada imati prava srpska muda ,a ne neka jugoslovenska...

vidoje

pre 7 godina

Bezvredna muda, kako tada, tako i sada ona u ratu služi samo za silovanje ,to više nesme da se desi...

Nele

pre 7 godina

Aman ljudi, rat se zavrsio, vi "pobedili", ako iko moze da pobedi u ludilu ljudke klanice, usli ste the EU, (ruku na srce, koji vam je bog to trebao), al aj sad, sta je tu je, e pa stvarno neznam sto vise zvonite o tome.

boris

pre 7 godina

Hrvati u svom stilu. Ali zašto Srbi (novinarka N1) ne pita Srbina iz Hrvarske saoseća li sa 250 000 prognanih i šta i kako on kao humanista može da pomogne da se oni vrate u svoje domove i ostvare svoja demokratska i ljudska prava. Mogu li prognani da se konačno vrate u svoje domove i svoju dedovinu a da progonitrelji postanu civilizovana rasa?

rodja

pre 7 godina

Ne razumem u cemu je fora, kao Hrvatski branitelji ocekuju od vas da kazete ko je agresor! Znaci on mora da se prikloni Hrvatskoj strani da bi ga u zemlji odakle je bio postovan? Jbt pusti vise coveka i mani te se vise rata proslo je jos malo pa 30 godine! Zlocini u 2 svetskom ratu se nikada nece oprati time sto ce te od Srbije napraviti agresora i nikada se nece moci meriti sa onim sto se pre 76 godina desilo! I kako moze neko da bude agresor u svojoj zemlji? Ovako nesto niko nikada ne bi pitao nekoga u Srbiji pogotovo ne tako poznatog coveka! Zar stvarno mislite da je njemu stalo do tako glupa i provokantna pitanja pa to samo u Hrvatskoj moze i nigde vise a i trebao je ustati i otici!

nati

pre 7 godina

Ima li jos negde u svetu, da se jedan narod ponosi svojim zlocincima i genocidom osim hrvata i Hitlera.Umesto da se stide, oni na sva usta velicaju svoje zlocince, misleci da su svi drugi debilni i da ne znaju pravu prirodi njihove bolesne i iskrivljene logike.Lecite se psihoticari,bilo bi vam mnogo pametnije.\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija