• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

06.12.2016

21:39

OPREZ, LEK ZA POTENCIJU UBIJA SRCE! Preparat 'alfa aktiv' povučen iz prodaje, može da izazove INFARKT!

Društvo

OPREZ, LEK ZA POTENCIJU UBIJA SRCE! Preparat 'alfa aktiv' povučen iz prodaje, može da izazove INFARKT!

Podeli vest

Tablete "alfa aktiv" stavljene van prometa jer je u njima pronađena hemijska supstanca sildenafil, koja može da izazove ozbiljne srčane probleme, čak i infarkt!

Tablete za potenciju "alfa aktiv" povučene su iz prodaje jer je u njima pronađena opasna supstanca sildenafil, koja može da izazove srčane probleme, pa čak i infarkt!

Preparat je sa tržišta povukao sam proizvođač "Herba svet", pošto je štetan sastojak pronađen prilikom izvoza proizvoda u Hrvatsku, a o tome je obavešteno i Ministarstvo zdravlja.

Zanimljivo je da se "alfa aktiv" reklamira kao potpuno prirodan preparat, bez kontraindikacija, i da nije poznato kako je sildenafil dospeo u tablete, pošto se nijedna, čak ni slična supstanca uopšte ne nalazi u njihovom sastavu.

Može i da ubije

Na sajtu ministarstva objavljeno je da su sa tržišta povučena pakovanja "alfa aktiva" sa po 60 tableta, i to na inicijativu samog proizvođača.

Sildenafil opasan u velikim dozama

Natalija Nedeljković, direktorka kompanije "Herba svet", tvrdi da pronađena količina sildenafila u tabletama "alfa aktiva" opasna samo ako se konzumira u velikim količinama.
- Pronađene količine sildenafila u tabletama našeg proizvoda "alfa aktiva" u iznosu od 0,58mg/kg apsolutno ne ugrožavaju zdravlje onog ko bi ih popio. Da bi čovek iole doživeo neku neželjenu reakciju na ovu supstancu, morao bi da popije 40 kilograma naših tableta, a pritom i dalje ne govorimo o dozi koja bi bila toksična po organizam - rekla je Natalija Nedeljković.

- Proizvođač "Herba svet" d. o. o. obavestio je sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja Republike Srbije da je ispitivanjem 50 komercijalnih pakovanja "alfa aktiva" pronađena supstanca sildenafil u količini od 0,58mg/kg. Povrat proizvoda je u toku zbog rešenja granične sanitarne inspekcije Republike Hrvatske o zabrani uvoza i stavljanja u promet navedenog proizvoda u tu zemlju - piše na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Prema rečima stručnjaka, sildenafil je supstanca koja je osnovni sastojak "vijagre" i njegova prekomerna upotreba izaziva ozbiljne probleme sa srcem.

Posebno je štetno ako bi "alfa aktiv" sa primesama sildenafila koristili srčani bolesnici. Rizik je još veći zbog činjenice da nigde na proizvodu ne piše da je u sastavu tableta ova opasna supstanca, što one koji ga koriste dovodi u zabludu.

Doktor Aleksandar Milošević, urolog i seksolog, kaže za Informer da prevelike količine sildenafila, odnosno vijagre, mogu biti opasne po ljudsko zdravlje, čak i po život, i da treba pripaziti pri njihovom konzumiranju.

Sildenafil - kontraindikacije:

* Hipotenzija
* Srčane tegobe, infarkt
* Problemi sa bubrezima
* Mučnina, vrtoglavica

- Prevelika doza sildenafila, naročito kod srčanih bolesnika koji još i piju nitroglicerin, može ozbiljno ugroziti zdravlje, pa čak dovesti i do smrti! Ta supstanca ubrzava rad srca i protok krvi kroz organizam, i osetljive osobe sa srčanim problemom ozbiljno mogu narušiti svoje zdravlje, zato treba biti oprezan s tim i ne preterivati u dozama - kaže doktor Milošević.

Proizvođači zatečeni

Natalija Nedeljković, direktorka kompanije "Herba svet" koja proizvodi pomenuti preparat, kaže za Informer da je bila zatečena saznanjem da se u njihovom dijetetskom proizvodu nalazi sildenafil.

- "Herba svet", kao i svi proizvođači dijetetskih proizvoda u Srbiji, vodi računa i pridržava se načela i zakona proizvodnje dijetetika. Pre svega pravimo ih po najvišem standardu i poštujemo Zakon o bezbednosti hrane. Mi uopšte ne znamo kako se ta supstanca našla u "alfa aktivu", ali ćemo svakako analizama to i utvrditi - rekla je Nedeljkovićeva za Informer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Andreja

pre 7 godina

Suprug je koristio ove kapsule sa spermogram i imamo odlicno iskustvo sa tim.A njihov Femisan A,koristim mesecima i prezadovoljna sam.Da nismo koristili pa da poverujem u ove hajke..

Azra

pre 7 godina

Ja sam ih licno kupila suprugu za potenciju,po preporuci ljekara.Vec nekoliko mjeseci ih pije po uputstvu i doista su nam pomogle.Napomjenucu,da je slabijeg zdravlja.Mi nema losa iskustva sa alfom.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija