• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.12.2016

22:55

OTKRIVAMO, ORTOPED BOJANIĆ OPET NA POSLU: Doktor odgovoran za smrt malog Radenka tajno radi u sanatorijumu!

Društvo

OTKRIVAMO, ORTOPED BOJANIĆ OPET NA POSLU: Doktor odgovoran za smrt malog Radenka tajno radi u sanatorijumu!

Podeli vest

Lekar Dobrivoje Bojanić, koji je odgovoran za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, u tajnosti prebačen u sanatorijum u Banji Koviljači... U Opštoj bolnici u Loznici tvrde da ne radi s pacijentima

Ortoped Dobrivoje Bojanić, koji je odgovoran za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, u tajnosti je prebačen na rad u sanatorijumu za teško pokretna lica u Banji Koviljači, saznaje Informer.

Bojanić u toj ustanovi, koja predstavlja izdvojeno odeljenje za ortopediju Opšte bolnice u Loznici, radi već nekoliko dana, pošto mu je istekao godišnji odmor, a ne postoji nijedan osnov po kojem bi mu bilo zabranjeno da obavlja svoj posao.

Ne mogu mu ništa

Premeštaj doktora Dobrivoja Bojanića u sanatorijum u Banji Koviljači obavljen je u potpunoj tajnosti! O tome govori i podatak da u Opštoj bolnici u Loznici, osim potvrde da se Bojanić vratio na posao, ne žele da kažu ni gde radi ni koje su mu radne obaveze.

Zavet ćutanja u sanatorijumu

Reporteri Informera posetili su juče sanatorijum u Banji Koviljači, ali tamo, kada je u pitanju doktor Bojanić, vlada svojevrstan "zavet ćutanja". Niko od nadležnih nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da ortoped osumnjičen za nesavesno lečenje dečaka dolazi da radi u njihovu ustanovu. Takođe, niko od zaposlenih nije želeo da kaže da li je Bojanića viđao poslednjih dana u toj bolnici.

- Istina je da se doktor Bojanić vratio sa odmora i da ponovo radi, ali je premešten na drugo radno mesto. Međutim, u ovom trenutku ne mogu da kažem gde je raspoređen ni koje su tačno njegove obaveze - rekla nam je portparol bolnice Dragana Vasiljević.

Međutim, Informeru je u toj bolnici nezvanično rečeno da Bojanić odlazi na posao u Banju Koviljaču i da tamo ne radi sa pacijentima.

- Po svim pravilima i zakonima mi ne možemo dr Dobrivoja Bojanića da držimo van radnog mesta. Situacija jeste delikatna i tragedija je što smo izgubili jednog pacijenta, uz to i dete, ali takvi su propisi. Doktor Bojanić nije uhapšen, nije osuđen, i dalje ima licencu za rad, istekao mu je godišnji odmor i mi više ništa ne možemo dok se ne donese konačna presuda. Za sada je u sanatorijumu blizu Centra za rehabiltaciju u Banji Koviljači, ali neće raditi sa pacijentima - objašnjava naš izvor iz lozničke bolnice.

Roditelji zgroženi

Naša saznanja posebno su šokirala Radenkove roditelje Milana i Zoricu Nikodinović.

U razgovoru za Informer nisu mogli da sakriju bes i ogorčenost zbog te odluke.

Istraga se nastavlja 16 decembra

Istraga smrti Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od gasne gangrene nakon nesavesnog lečenja u Loznici, biće nastavljeno 16. decembra, kada će biti saslušani preostali lekari sa Instituta za majku i dete u Beogradu. Do sada je u ovom slučaju ispitano medicinsko osoblje iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Loznici, deo lekara sa Instituta, kao i osobe koje su bile prisutne kada se Radenko povredio.

- Ovo je skandal! Moram da ispitam po kojim linijama i osnovama on može da radi kada je pod istragom. Još ranije se šuškalo da je on tamo često odlazio kao ortoped, pa čak i posle smrti moga deteta. Njega neko ozbiljno štiti. Lažu kada kažu da ne radi sa pacijentima, pa sa kim može da radi u ustanovi gde su skoro svi ortopedski bolesnici. Ova odluka me jako boli jer nadležnima jedan ugašeni dečji život očigledno ništa ne znači, pa nesavesne lekare vraća na posao - izričit je Radenkov otac.

U Ministarstvu zdravlja juče nisu želeli da komentarišu ovu vest, uz napomenu da su podnošenjem krivične prijave protiv doktora Dobrivoja Bojanića preduzeli ono što je u njihovoj nadležnosti u ovom slučaju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Draza

pre 7 godina

Kad mu niko nista ne moze onda treba organizovati proteste sirom Srbije i traziti smenu ministra Loncara...pa jel moguce da jedan ortoped moze da zavlaci drzavu...druze premijeru,draze bih mi bilo da malo poradis na sudstvu i zdravstvu a smanjis sa procentima i evrointegracijama.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija