• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.12.2016

13:40

GRAĐANI SRBIJE HOĆE I JARE I PARE! Hteli bismo u Evropu zbog para, a uz Rusiju zbog VOJNE SIGURNOSTI!

Društvo

GRAĐANI SRBIJE HOĆE I JARE I PARE! Hteli bismo u Evropu zbog para, a uz Rusiju zbog VOJNE SIGURNOSTI!

Podeli vest

Istraživanje javnog mnenja koje je uradila agencija Faktor Plus pokazalo je građani Srbije veruju da će pristupanje Evropskoj uniji doneti boljitak, ali istovremeno i da će vojnu sigurnost doneti - dodatno učvršćivanje odnosa sa Ruskom Federacijom!

 


Pristupanje Srbije Evropskoj Uniji, veruju građani Srbije, predstavlja pre svega poštovanje reda i zakona (57%), bolji život građana (45%) i finansijsku podršku Srbiji (56%), ali i gotovo izvestan gubitak Kosova (59%).

Faktor plus

S druge strane, dodatno učvršćivanje odnosa sa Ruskom Federacijom predstavlja najviše od svega vojnu sigurnost (56%), ali i pogoršavanje odnosa Srbije sa zapadnim evropskim državama i SAD (51%). Interesantno je da gotovo polovina ispitanika (48%) smatra da je bliskost sa Ruskom federacijom šansa za razvoj srpske ekonomije.

Faktor plus

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 7 godina

Naslov vesti je sve rek'o - zato nemamo ni jedno ni drugo.

vojvoda

pre 7 godina

Vec se počelo sa anketama i nameštanjem rezulta kako kom odgovara ali narod zna gde to vodi.Od brace Rusa se ne odvajamo.Što se tiče EU ona i ovako propada.

Dule

pre 7 godina

Eu sto nam daje pare ,sve ce naplatiti kroz plasiranje svoje robe a upropastiti nase proizvodjacke kapacitete.

zimzelen

pre 7 godina

U evropu oce samo koji nisu Srbi I zaboli njih za Srbijom I Srpskim identitetom I Rusijom jer oni I ne vole Ruse

Lala iz Banata

pre 7 godina

Нити нам Европа треба због ... - пара, нити ћемо се осећати "сигурније" уз Русију...!! То је Ваша заблуда...!! У Европи има - милион и по наших људи, који тамо живе и раде...Неки су стекли држављанство а већина није...! Због тих људи... - "тамо преко"...Ја сам за Европске интеграције јер радничка класа Европе и те како цени нас Србе као вредне и инвентивне раднике... !! цСа друге стране и Русија ће за десетак година такође ући у ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ јер Европа нема сировине и већ сада ... - зависи од Руског гаса, који - ако Путин "заврне", има већ ове зиме да "цркну" ко пацови...! Зато је неминовно да Русија кад-тад уђе у све Европске инеграције, што би се већ десило само да не постоји криминална НАТО организација и америчка ЦИА који су томе једина ... - препрека...!! Зато без бриге...Чим се НАТО распадне, следи једна озбиљна светска и европска интеграција на бази економских интереса који ће потпуно избацити све политичке тензије из "игре"...!

nikolalondon

pre 7 godina

Samo Bog koji lezi u kuci cvjeca je mogao od njih da uzima i jare i pare. Niko nikad ni prije ni poslje.

Nonsense

pre 7 godina

Те паре из ЕУ нису ни 5% онога колико су нам уништили земљу и нацију бомбардовањем, наши људи са КиМ и централне Србије умиру млади, тек сад се осећају последице, ништа ми њима нисмо дужни него они нама, а Русија нам треба ради заштите и повратка српског Косова.

ddd

pre 7 godina

Pristupanje Evropskoj uniji ce doneti duznicko ropstvo, nikakavog boljitka tu nece biti. Pogledajte kako su prosle ostale drzave koje su usle u EU. Najvece koristi ima samo Nemacka (cetvrti rajh), svi ostali su vazali u dugovima do guse.

jova

pre 7 godina

Dobitak Kosova i Srbske Krajine,od terorista koji su ih nasilno oteli, uslediti će od 2017.god.pa nadalje,teroristima u obe srbske krajine dolazi kraj,kad im stigne 8.Kralj.a njihov tatko umire od velike bolesti i nikada više se neće vratiti.veliki strah na teroriste tek dolazi na Kosovo i Srbsku Krajinu jer je 8.Kralj na mjih mnogo ljut.ali šta su zaslužili to će i dobiti.pozdrav.

Evropejac

pre 7 godina

Ko hoce evropu taj mora da sedne na autobus ili avion,zavisno za sta ima para i da ode sam tamo,ovde evropa nikad bila nije niti ce ikada da dodje,a sto se tice vojski i ratova za to smo uvek spremni,za drugo ni ne znamo osim da se bijemo i da ratujemo,da radimo,zaradjujemo i zivimo to nikad umeli nismo.

Dera

pre 7 godina

Ovo je novi kolonijalni sistem , okace na udicu evrice a somovi se sami kace .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija