• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

09.12.2016

13:36

BOŽE ME SAČUVAJ! Šta sve građani Srbije neće raditi kako bi "zaradili"...

Društvo

BOŽE ME SAČUVAJ! Šta sve građani Srbije neće raditi kako bi "zaradili"...

Podeli vest

Policija je saslušala muškarca (36) koji se tereti da je nakon dogovora sugrađanima davao anesteziju i pomoću modifikovanih metalnih klješta i makaza nanosio im povrede nalik na ujede pasa lutalica

Građani, sa tragovima ujeda, javljali su se u zdravstene ustanove i prijavljivali događaj kako bi dobili odštetu od lokalne samouprave, pišu beogradski mediji.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija na dve lokacije u okolini Odžaka pronašla lekarske izveštaje, špriceve, anestetike, metalna klješta i druge predmete, za koje se sumnja da su korišćeni za vršenje ovih krivičnih dela.

Protiv osumnjičenog će Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru biti podneta krivična prijava za prevaru.

ŠTA KAŽE PRAVILNIK

U martu ove godine Opštinska komisija za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica u Odžacima je usvojila pravilnik o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete.

ŠTA SVE SRBI RADE ZARAD ODŠTETE: Odsecaju glave psima, skuvaju ih, sterilišu i onda isceniraju UJED!

U Pravilniku je utvrđen postupak i način rešavanja zahteva za naknadu štete koju građani pretrpe usled ujeda pasa lutalica ili usled napada pasa lutalica i pokolja domaćih životinja (papkara) na teritoriji opštine Odžaci.

U slučaju ujeda pasa lutalica, građani mogu podneti zahtev za naknadu štete Opštinskom pravobranilaštvu na za to predviđenom obrascu koji je sastavni deo Pravilnika. Zahtev mora biti podnet u pisanoj formi, jasne sadržine, sa navedenom adresom, kontakt telefonom i brojem tekućeg računa oštećenog lica.

VEĆ JE ZABELEŽENA U CRNOJ GORI! Da li Srbiji preti nova tropska bolest ovog leta?

Zahtev mora da sadrži i veran opis i lokaciju događaja, imena eventualnih svedoka događaja, opis pretrpljenih povreda i iznos naknade koju oštećeno lice potražuje.

Uz zahtev je obavezno dostavljanje: fotokopije lične karte (za maloletno dete i izvod iz matične knjige rođenih), kompletnu medicinsku dokumentaciju, na propisanim obrascima, koja se odnosi na lečenje (izveštaj nadležne zdravstvene ustanove primarne zaštite, izveštaj lekara specijaliste, instituta i sl.), izveštaj nadležne veterinarske stanice na propisanim obrascima (izveštaj veterinara da li je pas lutalica ili nije), izveštaj Policijske stanice, kopiju kartice tekućeg računa i druge dokaze koji su od značaja za rešavanje zahteva.

NAKNADA i do 500.000 DINARA

Ukoliko Vas je ujeo pas lutalica u skladu sa trenutnom praksom možete da naplatite nekoliko desetina hiljada dinara, a ako se odlučite da pravdu potražite na sudu moguće je dobiti naknadu od  oko 100.000,  pa do čak i 500.000 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tuga

pre 7 godina

Ovoga u Svicarskoj nema,tamo od postenog i normalnog rada moze da se zivi,ovde u zemlji bestragiji zvanoj srbistan jok,narod pribegava svakakvim glupostima ne bi li dosao do nekog dinara,tuga je sto na ovakav nacin izlazu svoje zdravlje i svoj obraz ruglu,ali dobro dosli u srbiju.

sd

pre 7 godina

Nisi u pravu, ovo je drzava lopova i prevaranata .

UFOLOG

pre 7 godina

U švajcarskoj toga nema jer ne znaju za to. A u Srbiji samo ako može LEBA BEZMOTIKE.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija