• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

13.12.2016

21:19

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Kod lekara možete i bez nove zdravstvene knjižice, EVO KAKO!

Društvo

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Kod lekara možete i bez nove zdravstvene knjižice, EVO KAKO!

Podeli vest

Svi osiguranici koji su podneli zahteve za zamenu stare, papirne zdravstvene knjižice, i oni koji to učine do 31. decembra, kada ističe rok za podnošenje zahteva za zamenu, do izdavanja nove zdravstvene kartice lečiće se - na potvrdu

Potvrde koje se budu izdavale od 16. decembra važiće negraničeno, odnosno sve do izdavanja zdravstvene kartice, dok one izdate pre ovog roka važe samo 30 dana.

To znači da će oni koji u tom roku ne dobiju karticu morati ponovo da stanu u red, ovog puta za potvrdu.

UPLATIŠ, PREDAŠ ZAHTEV I GOTOVO! Elektronske zdravstvene knjižice i preko šaltera pošta!

Potvrde se izdaju u filijalama RFZO pojedincima ili firmama za sve zaposlene, pri podnošenju zahteva za zamenu zdravstvene isprave.

Ovo praktično znači da niko ko nije podneo zahtev za izdavanje zdravstvene kartice, ali je još nije dobio, nema razloga da strepi kako će ostvarivati pravo na zdravstvenu zaštitu posle 31. decembra, kada najvećem broju osiguranika kojima se knjižice overavaju na šest meseci prestaje da važi overa.

NAVALA! Za 24 sata 24 000 zahteva za zamenu zdravstvenih knjizica!

Zahteve za zamenu papirnih zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja podneo je 4.723.461, od ukupno 6.845.749 zdravstveno osiguranih stanovnika Srbije, pa je već sasvim izvesno da neće svi uspeti da zamene zdravstvenu ispravu do kraja meseca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 7 godina

Ček malo, ko je ovde blesav? Ako su zahtevi predati, zahtevi su i u obradi, znači elektronski se mogu očitati bez obzira što se knjižica fizički ne može još podići. Nemojte reći da su na nekoj prašnjavoj gomili papira? A zašto potvrde nisu izdavane kada smo predavali zahteve. Ko se sada ovoga prisetio? I d i o t i .... opet maratonsko čekanje u redovima. Niko nema birokratiju što Srbin imade.

Milan Jankovic

pre 7 godina

Socijalno ima podatke od svih osiguranika i vlasnika zdravstvene knjizice. Zasto se onda maltretiraju ljudi i popunjavaju formulare kad je to sve prisutno u memoriji socijalnog?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija