• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

15.12.2016

13:36

NOVA ŠANSA Učenik koji je ošamario profesorku upisan u drugu školu!

Društvo

NOVA ŠANSA Učenik koji je ošamario profesorku upisan u drugu školu!

Podeli vest

Kolektiv Mašinske škole "Kosmaj" u Sopotu prihvatio je maloletnog V. P. (16), koji je prošle sedmice ošamario profesorku, bez bojazni da će se slična situacija ponovo dogoditi.

Navode i da će se zajedno boriti da ga izvedu na pravi put, kao i da nikakvo loše ponašanje, čak ni podizanje glasa neće tolerisati.

- Incident u Tehničkoj školi u Mladenovcu dogodio se u ponedeljak, a maloletni V. P. je sa roditeljima u četvrtak došao u našu školu sa zahtevom da pohađa našu ustanovu - navodi Živorad Oketić, direktor Mašinske škole "Kosmaj". - Mi smo najbliža obrazovna ustanova sa tim profilom i razumljivo je zašto su roditelji prvo kod nas došli. Znajući šta se dogodilo, sa detetom sam prvo ja razgovarao, tražio da mi objasni šta se to dogodilo u njegovoj bivšoj školi. Zatim je i tim za borbu protiv nasilja, na čelu sa našim pedagogom, obavio sa njim razgovor.

Kaže da su se složili da "dete ne može da ostane na ulici", bez škole, te da su zato odlučili da ga prime. Da mu je sve detaljno predočeno šta će se desiti ako se slična situacija ponovi. Priznaje i da je bilo negodovanja nastavnika. Plašili su se njegovog upisa zbog reputacije škole, zato što ne znaju kako će uticati na ostale đake, ali ni da li će moći da izađu na kraj s njim.

- Razgovarali smo i sa svim đacima u njegovom novom odeljenju. Rekli smo deci da ne smeju da ga slušaju, nasedaju na njegove provokacije. Zadužili smo i školskog policajca da ih češće proverava. On je tu tek četiri dana i period prilagođavanja traje.

Učenici odeljenja II/1, u koje je V. P. upisan, kažu da se zasad dobro uklopio.

- Bolji je od svih drugih koji su došli iz Tehničke škole u Mladenovcu. On je šesti ili sedmi učenik koji je prešao ovde. Za razliku od njih, on nešto i zna - pričaju školarci.

V. P. (16) je prošlog ponedeljka ošamario profesorku elektrotehnike V. R. u Tehničkoj školi u Mladenovcu, a potom pobegao sa časa. Incident se dogodio dan nakon što se nastavnica požalila dečakovoj majci na njegovo ponašanje. Tinejdžer je sledećeg dana ispisan iz ove obrazovne ustanove, a svima se pravdao da je nastavnicu slučajno zakačio rukom u toku rasprave.

Direktor Oketić kaže da je njegova škola mala, da imaju samo 95 đaka. Zato veruje da će svi zaposleni više pažnje posvetiti maloletnom V. P., kako bi ga izveli na pravi put. Podseća i da tehničke škole generalno upisuju đaci sa slabijim uspehom, tako da on nije jedini problematičan slučaj koji imaju. Napominje i da se, uprkos tome, napad učenika na profesora kod njih nikada nije dogodio.

NEZAPAMĆEN SKANDAL! UČENIK "OBJASNIO" ZAŠTO JE TUKAO NASTAVNICU: Udario sam je, TAKO MI JE DOŠLO!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija