• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2016

16:36

ČADEŽ: Uskoro promet mesa, mleka i njihovih prerađivina sa Kosovom!

Društvo

ČADEŽ: Uskoro promet mesa, mleka i njihovih prerađivina sa Kosovom!

Podeli vest

Veterinarski sertifikati za meso i mleko i njihove prerađevine počeće da se primenjuju od 15. februara, što će omogućiti promet te robe na kosovskom tržištu, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je najavio i otvaranje kancelarija PKS u Bujanovcu i Preševu

Čadež je to rekao posle skupa u Bujanovcu na kojem je učestvovalo oko 50 privrednika iz opština na jugu Srbije, kao i predstavnici 11 kompanija sa Kosova, koje je predvodio predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdzaliju.

Čadež je u izjavi novinarima najavio da će primena veterinarskih sertifikata od 15. februara veoma važna za privrednike, jer bez njih nije moguća prodaja tih proizvoda na carinsku teritoriju Kosova, niti sa Kosova u centralni deo Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije kaze da je za razvoj privrede ovog kraja posebno značajan završetak autoputa ka Makedoniji, kao bitnan preduslov za uspešnije poslovanje na jugu Srbije.

- Taj projekat je ogromna šansa koja će promeniti privrednu sliku Bujanovca, Preševa i Medveđe - istakao je Čadež i dodao i da privredne komore moraju tome ići u susret i tražiti nove šanse i mogućnosti, poslovne ideje, za ceo region.

Čadež je rekao da će iz tog razloga Privredna komora Srbije otvoriti kancelarije u Preševu i Bujanovcu, koje će pružiti podršku privrednicima, omogućiti njihovo povezivanje i razmenu ideja.

On je najavio i promociju privrednih potencijala Bujanovca i Preševa u Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu u februaru, a u januaru i u Prištini.

- Svaki novi posao koji danas bude dogovoren između privrednih delegacija, doprinos je lokalnom razvoju i donosi koristi i opštinama i građanima - naglasio je Čadež.

Skupu u Bujanovcu prisustovalo je oko 50 privrednika sa juga Srbije i delegacija koju je predvodio predsednik Privredne komore Kosova, u kojoj je bilo predstavnika 11 kompanija.

Oni su razmenili informacije o mogućnostima saradnje.

Čadež je sa privrednicima iz Preševa i Bujanovca razgovarao o proizvodnim i izvoznim planovima, kao i o uslugama i podršci Privredne komore Srbije razvoju privrede.

Važna tema biće i otklanjanje barijera za uspešnije poslovanje preduzeća i preduzetnika i njihovo umrežavanje sa kompanijama iz regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija