• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

21.12.2016

19:41

(FOTO) LEKARI ŠOKIRANI: Zatvorenik progutao ČETIRI KAŠIKE, VILJUŠKU I OLOVKU!

Društvo

(FOTO) LEKARI ŠOKIRANI: Zatvorenik progutao ČETIRI KAŠIKE, VILJUŠKU I OLOVKU!

Podeli vest

M. T. (23) iz Pirota, koji služi zatvorsku kaznu u Kruševcu, došao u Urgentni centar sa skoro celim escajgom u stomaku... Lekari mu pomoću sonde izvlačili kašike i viljušku iz želuca

Zatvorenik M. T. (23) iz Pirota, koji služi kaznu u Kruševcu, hitno je pre desetak dana primljen u beogradski Urgentni centar jer mu je stomak bio pun escajga, saznaje Informer!

Šta je sve M. T. progutao:

* Metalnu kašiku za supu
* Metalnu viljušku
* Veliku plastičnu kašiku
* Dve kašičice za kafu
* Hemijsku olovku

Lekari su na pregledu utvrdili da je ovaj mladić progutao čak četiri kašike, jednu viljušku i jednu hemijsku olovku!

Svi ovi predmeti jedan po jedan su mu izvađeni iz želuca pomoću sonde, nakon čega je odlučeno da M. T. bude poslat na psihijatrijsko pečenje.

Lekari u šoku

Prema rečima Informerovog izvora iz Urgentnog centra, dežurni lekari, među kojima je bilo i hirurga i gastroenterologa, bili su potpuno šokirani kada su videli koliko se predmeta nalazi u stomaku ovog mladića.

Tanjug

Rekordan slučaj
Lekari iz Urgentnog tvrde da nikada nisu našli toliko predmeta u nečijem stomaku, pravo je čudo kako je ostao živ

- Nije prvi put da nam dođe zatvorenik koji je progutao neki predmet, ali ovoliku količinu do sada nismo videli! Primljen je kao hitan slučaj u gastro-ambulantu, gde mu je urađena i gastoskopija, ali i skener kako bi utvrdili da li nema nekih unutrašnjih povreda ili krvarenja. Na sreću, nije bio životno ugrožen! Dežurni hirurg dr Tomislav Ranđelović bio je heroj u ovom slučaju, pacijentu je svaki predmet pažljivo izvlačio iz stomaka pomoću sonde - objašnjava naš izvor.

Kako saznajemo, kada je intervencija završena, na hirurškom stolu nalazio se čitav set pribora.

- Izvađena je najpre jedna mentalna kašika, zatim metalna viljuška, pa plastična kašika za kuvalo, potom dve kašičice za kafu i na kraju jedna hemijska olovka. Mladić se uspešno oporavio, ali je zbog svog psihičkog stanja poslat na psihijatrijsko lečenje - dodaje naš sagovornik.

Tanjug

Bivši direktor Kliničkog centra dr Miljko Ristić rekao nam je da ovo nije prvi put da se u Urgentnom centru vade razni predmeti iz utrobe pacijenata.

Popio 30 litara vode?!

Klinički toksikolog dr Dragan Joksović objašnjava za Informer da su zatvorenici spremni na sve kako bi se dokopali civilne bolnice. Prema njegovim rečima, služe se najbizarnijim stvarima, a u svojoj karijeri imao je čak i trovanje vodom.
- Primljen je pacijent koji je popio čak 30 litara vode, što je van svih mera i granica. Kada u roku od pola sata popijete toliki količinu vodu, nastane proces trovanja, iako je voda ispravna. U tim trenucima može doći do oštećenja srca, bubrega, mozga, pa čak i da nastupi smrt - priča dr Joksović.

- U svojoj praksi imao sam na stotine sličnih slučajeva. Ljudi gutaju žilete, slavine, olovke, kašike, sve i svašta, pogotovo zatvorenici. Ovde je, doduše, količina progutanih predmeta nešto veća od prosečne - priča dr Ristić.

Gutaju svašta

Psihijatar dr Aleksandar Vujošević potvrđuje za Informer da su zatvorenici skloni gutanju predmeta, ali da to rade smišljeno i vrlo obazrivo, kako se ne bi povredili.

- Zatvorenici koji žele da bar nakratko pobegnu iz zatvorske ćelije i dobiju neku povlasticu odlučuju se na ovakve poteze. Gutaju kašike, viljuške, žilete, olovke, što zahteva hiruršku intervenciju i medicinsku pomoć, a samim tim i bolničko lečenje van zatvorskih jedinica - kaže dr Vujošević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pol Pot

pre 7 godina

Da li se ovakve hiruske intervencije fakturisu licno pociniocima po trzisnim cenama ili sve placaju gradjani kroz velike drzavne globe i iz budzeta? Da je neki gradjanin slucajno progutao nesto slicno, sekli bi ga kao Murata, od brade do donjeg stomaka, a gospodu robijase - sondom, polako......Gradjani cekaju mesecima da zakazu, a ovaj, hitan slucaj..... Ako se ne fakturisu ovakve intervencije, onda molim otpoceti sa tim radnjama po trzisnim cenama ili da dovedemo na vlast nekoga ko ce znati sa ovom ``klijentelom``. Na primer nekoga sa ``zapada``! Ili jos bolje sa istoka, ili jos bolje sa dalekog istoka......

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija