• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

26.12.2016

08:12

KOŠMAR SRPSKE STUDENTKINJE: Otac urinira po mojim stvarima, lupa mi šamare, nasrće na mene... PLAŠIM SE ZA ŽIVOT!

Društvo

KOŠMAR SRPSKE STUDENTKINJE: Otac urinira po mojim stvarima, lupa mi šamare, nasrće na mene... PLAŠIM SE ZA ŽIVOT!

Podeli vest

Moj otac je alkoholičar, kad je pijan strahujem šta bi moglo da se desi i šta će mi uraditi. Poslednjih nekoliko meseci, njegovo ponašanje je nepodnošljivo. Ako progovorim, nalupa mi šamare i postaje nasilan, priča u potresnoj ispovesti devojka R. Lj.

 

R. Lj. živi sa ocem i majkom koja ne radi. Njena majka, kako ona navodi, nije direktno žrtva fizičkog zlostavljanja, ali ništa ne preduzima kako bi joj pomogla.

- Uspešan sam student, ali život sa mojim ocem je veoma težak. Često od stresa koji doživljavam ne mogu da učim. Otac je ugledan čovek, ali latentni alkoholičar sa drastičnim promenama u ponašanju. Poslednja faza koja traje poslednjih šest meseci je da ja ne smem da progovorim. Kada me čuje da pričam ili ako mu se obratim, on mi nalupa šamare - priča kroz suze sagovornica.

Ona opisuje da često dane provodi zatvorena u svojoj sobi plačući, jer ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se nalazi.

- Dešavalo se da urinira po mojim stvarima i slično. Nasrće tako pijan na mene... Mnogo se plašim. Majka nije direktno žrtva fizičkog zlostavljanja, ali kao da nije u stanju da me zaštiti i da preduzme bilo šta. Mislim da je to zbog toga što je nezaposlena, verovatno zato neće da stavi tačku na brak sa njim i da pre svega zaštiti mene - priča ova mlada devojka koja posećuje sigurnu kuću, gde razgovara sa stučnjacima i traži izlaz iz situacije u kojoj se nalazi.

 

 

Ona kaže da su roditelji socijalno izolovani, da im gosti ne dolaze, kao i da oni ne idu nikuda.

- Strahujem da pijan ne uradi nešto veoma loše. Plašim se d aće me jednom tako pod dejstvom alkohola unakazati od batina. Trudiću se da što pre završim studije, nađem posao i pobegnem od njega i stavim tačku na višegodišnje psihičko i fizičko zlostavljanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SV

pre 7 godina

Alhoholizam je jedan od najvecih drustvenih problema Srbije. Resavanje, ublazenje ovog problema, kroz siroku drustvenu akciju, je nesto od cega bi smo mogli da pocnemo, sami, bez icije pomoci. Ne moramo da cekamo druge (EU) da nam sredjuje kucu. Locu i stranci, ali oko toga ne treba da se raspravljamo. I sam mu ga ponekada dam, i sam sam par puta ispao kreten prema detetu i zeni. Covek mora odgovorno da popije. Covek ne sme da se ubija od pica jer tada nije covek. Ocevi muske dece: sirom otvorite oci i pazite sta radite sta muskom decom. Ne ohrabrujte ih kada pocnu da piju nego ih ucite da to rade sa merom, i kolicinski, i vremenski.

xxxxx

pre 7 godina

.....ipak je ovo srbija....drugacije ne moze...ma koliko se trudili da uz sve sto ne valja stavite prefix ..srpsko...vi koji bi rado da budete pravi srbi kad se uzima ...

katarina

pre 7 godina

Svojim nećinjenjem tebe i majka maltretira.

ugled

pre 7 godina

Žalosno,ali sreća tvoja da je "ugledan" čovek.Kako bi prošla,da nije?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija