• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.12.2016

15:49

NOVOGODIŠNJA NOVČANA ČESTITKA: Majke u Beogradu za prvo dete dobijaju 300.000 dinara!

Društvo

NOVOGODIŠNJA NOVČANA ČESTITKA: Majke u Beogradu za prvo dete dobijaju 300.000 dinara!

Podeli vest

Majka prvorođenog dečaka i majka prvorođene devojčice u Beogradu u 2017. godini dobiće novogodišnju novčanu čestitku od po 300.000 dinara

To je predviđeno odlukom koju su danas usvojili odbornici gradske skupštine, a kojom se utvrđuje pravo na "novogodišnju novčanu čestitku".

Kako je navedeno u odluci, uslovi za sticanje prava na Novogodišnju novčanu čestitku su da je dete prvorođeno 1. januara, da je rođeno u nekom od porodilišta u Beogradu, čiji je osnivač država Srbija, da je porođaj započet prirodnim putem i da je majka državljanka Srbije.

Odbornica DS Aleksandra Hristić smatra da je odluka dobra, jer majke treba podržati, kao i da je dobro što je uveden uslov da porođaj bude započet prirodnim putem, jer smo ranije bili svedoci i zloupotreba.

Ona je upitala šta će se desiti ako je u pitanju blizanačka trudnoća i da li to znači da će majke dobijati dupli iznos.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević objasnila je da će se uvek gledati vreme rođenja deteta.

- Ako je blizanačka trudnoća, jedno dete svakako mora biti prvo, dakle uvek ćemo gledati vreme rođenja - rekla je Stanisavljević.

Novogodišnja novčana čestitka se isplaćuje jednokratno, na ime majke. Sredstva se obezbeđuju budžetom grada ili od donatora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lucky

pre 7 godina

To je 2448 eura po djetetu.Pravednije bi bilo dati svakom djetetu po neki mali poklon nego samo darivati dva djeteta u tolikom iznosu.Kako je srpski narod pošten i nekorumpiran vrlo lako ću povjerovati da će taj novac dobiti 2 prvorođena djeteta. I zbog toga bi trebalo darivati svu djecu pa makar i simboličnim poklonima.

marko

pre 7 godina

Mozda da date svakom mladom bracnom paru po 5000 evra da se snadju i jos po 1000 za svako dete. E to bi pokrenulo populaciju u srbiji i ekonomiju. Bolje i to nego 10000 evra stranim firmama za jednog zaposlenog. Ovako bi pare ostale u srbiji. Al sta ja znam, nisam ja vlast pa da budem pametan kao oni. Samo zato sto su vlast. Nekima Bog dao znanje a nekima pozicija. Ili se podrazumeva da sa pozicijom ide i znanje.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija