• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.12.2016

16:24

MINISTAR ĐORĐEVIĆ NAJAVIO: Povećaćemo brojno stanje Vojske Srbije!

Društvo

MINISTAR ĐORĐEVIĆ NAJAVIO: Povećaćemo brojno stanje Vojske Srbije!

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran Ðorđević najavio je povećanje brojnog stanja Vojske Srbije u 2017, naročito onih kadrova koji su u prethodnom periodu beležili značajan odliv, te podsetio na obećanje da u sistemu odbrane neće biti otpuštanja

U obraćanju pripadnicima MO i VS u magazinu "Odbrana", Ðorđević je poručio da borba za poboljšanje socijalnog položaja pripadnika sistema odbrane jeste i biće stalni zadatak. 

- Zahvaljujući vašem radu i požrtvovanju, 2017. godinu dočekujemo ponosni na činjenicu da Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani svoju državu i narod - rekao je Ðorđević.

Ministar je rekao da ima razumevanje za nezadovoljstvo dela pripadnika Vojske, onih koji smatraju da se sindikalnim delovanjem može popraviti ekonomski položaj, ali da ne može da bude saglasan sa načinom na koji se to nezadovoljstvo izražava. 

- Vojnicima nije mesto na ulici, niti vojnicima dolikuje da svoje najviše starešine javno nazivaju nedostojnim imenima - kaže Ðorđević. 

Navodeći da su zahvaljujući uštedama u budžetu i pametnim raspolaganjem državnim novcem stvoreni uslovi za povećanje zarada u sistemu odbrane od pet odsto, Ðorđević navodi da iako mnogi kažu da je taj iznos nedovoljan, treba znati da država u ovom trenutku nema mogućnosti da izdvoji više. 

- Januarsko povećanje je jedan u nizu koraka koje pravimo na putu ka temeljnom i sveobuhvatnom podizanju standarda svih zaposlenih u sistemu odbrane. Imam razloga da verujem da ćemo, ukoliko se strogo budemo držali reformi i ekonomskog kursa Vlade, sve češće biti u mogućnosti da zaposlenima u sistemu odbrane donosimo lepe vesti - kaže ministar.

Govoreći o šest ruskih MiG-ova 29 koje je Srbija dobila od Rusije, Ðorđević je rekao da će za oko godinu dana, nakon remonta tih šest vazduholova uz četiri koja već imamo, Srbija imati eskadrilu od deset savremenih lovaca ranga četvrte generacije. 

- Naše nebo će, sasvim sigurno, biti najbezbednije u ovom delu Evrope - poručio je Ðorđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 7 godina

Mnogo je institucija u drzavi Srbiji koje su unistene od zapadnihagentura uz pomoc "demokrata" od 2000-te pa sve do danas .I Vojska Srbije je jedna osramocena ,i unakazena medju njima .Nadam se da ce Srbi to ispraviti ,ako mislimo da zivimo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija