• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2017

17:21

SRBIJA SVE ATRAKTIVNIJA ZA TURISTE: Više gostiju za praznike nego prethodnih godina!

Društvo

SRBIJA SVE ATRAKTIVNIJA ZA TURISTE: Više gostiju za praznike nego prethodnih godina!

Podeli vest

U Srbiji tokom prazničnih dana boravi veći broj gostiju u odnosu na novogodišnje praznike prošle godine, izjavila je danas portparol Turističke organizacije Srbije Sandra Vlatković

- U Beogradu, ali i širom Srbije, po procenama organizatora možemo reći da imamo veći broj gostiju, u odnosu na praznike prošle godine, ali to su i dalje procene i čekamo zvanicne statističke podatke - rekla je Vlatković za Tanjug.

Tradicionalno, kao i prethodnih godina u decembru i januaru u Srbiji mahom najviše borave turisti iz zemalja regiona i bivše Jugoslavije.

Vlatković je ukazala na podatke za prvih 11 meseci 2016. godine, iz kojih se vidi da je poseta bila 13 odsto veća, kada su u pitanju i domaći i inostrani gosti.

Preciznije, u Srbiji je u tom periodu boravilo ukupno 2.551.351 turista, a najviše njih posetilo je Beograd i Novi Sad.

U periodu januar-novembar 2016. godine ostvareno je ukupno 7. 052.068 noćenja, što je za 13 odsto više u odnosu na isti period 2015.

- Ako se taj trend nastavi za celu godinu i to pokaže statistika do kraja godine, mozemo očekivati da će broj turista u Srbiji za 2016. premašiti brojku od 2,7 miliona - kaže Vlatković.

Devizni priliv koji je ostvaren od turizma u 2016. godini premašiće cifru od milijardu evra.

Vlatković ističe da pored redovnih gostiju iz zemalja bivše Jugoslavije i regiona, pre svega Bugarske i Rumunije u prvih 11 meseci prošle godine zabeležen je i rast broja turista iz Turske i Grčke koji su posetili Srbiju.

U tom periodu broj turista iz Grčke porastao je za 50 odsto, i oni su ostvarili više od 100.000 noćenja.

Govoreći o početku nove akcije podele vaučera za odmor u Srbiji, ona je rekla da se nada da će interesovanje ove godine biti još veće, kao i da će se još veći broj hotelijera uključiti u akciju i dati još neke dodatne pogodnosti.

- Ta akcija dala je vetar u leđa aktivnostima Turističke organizacije Srbije i promociji svih destinacija u zemlji - kažu u TOS-u.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija