• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

17.01.2017

12:56

POSKUPEO OGREV! Zima digla cenu drvima!

Društvo

POSKUPEO OGREV! Zima digla cenu drvima!

Podeli vest

Zbog niskih temperatura kotlovi gradske Toplane Kruševac rade 24 sata i ispourčuju dovoljnu količinu toplotne enrgije, tako da je temperatura u stanovima korisnika daljinskog grejanja oko 20 stepeni. Energenata ima u dovoljnim količinama, saznajemo u Toplani , na čijoj toplovodnoj mreži ove zime nije, kao ranije, bilo zapaženijih kvarova

Zbog hladnog talasa potražnja za drvima u Kruševcu je povećana.U odnosu na početak grejne sezone kada je metar drva koštao od 33 do 35 evra , cena ovog ogreva sada je skočila za 10-tak psa i više evra, pa se kreće od 40 do 48 evra.

Trgovci drvima, a oni uglavbnom dolaze iz pravca Kuršumlije i Prokuplja sa jedne, Jastrepca sa druge i Trstenika sa treće strane, ocenjuju da bi cena ovog ogreva mogla da raste ukoliuko potraju hladni dani.

Potražnja uglja je, takodje, skočila, ali ga na stovarištima ima u maljim količinama. Uglavnom je iz bosanskih rudnika jer domaći kopovi Kolubara i Kostolac vrše isporuku samo toplanama i udruženjima penzionera.

Radojica Barjaktarević

Cena tone uglja iz Kostolca je 8 i po hiljada, Kolubare 13 hiljada, a iz Banovića 15 i po hiljada dinara. Trgovci ovim ogrevom do kraja ovog hladnog talasa ne očekuju normalizaciju snabdevanja iz naših rudnika.

Jedan, ali manji deo Kruševljana, pak, greje se na gas i struju, ali je i potršnja tih energeneta skočlila sa hladnim vremenom, koje se danas u podne, 17. januara, u Kruševcu kreće oko nule.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija