• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2017

09:21

PATRIJARH IRINEJ: Ne daj Bože da šaljemo vojsku na Kosmet!

Društvo

PATRIJARH IRINEJ: Ne daj Bože da šaljemo vojsku na Kosmet!

Podeli vest

Srpski patrijarh Irinej izrazio je uverenje da će nakon slučaja sa vozom, koji nije u subotu stigao iz Beograda do krajnjeg odredišta - Kosovske Mitrovice, prevladati razum i diplomatija, te da će biti pronađen, kako je rekao, ljudski način da se sve prevaziđe

- Dužnost je naša da naš narod branimo. Najbolje bi bilo da diplomatija i ljudski razum odrade svoje. Ne daj Bože ako se bude moralo vojskom. Dosta nam je krvoprolića. Verujem da ćemo svi zajedno izbeći prolivanje krvi i pronaći jedan ljudski način da prevaziđemo sve - rekao je patrijarh.

Ne krijući zabrinutost zbog situacije sa vozom, patrijarh SPC kaže:

- Slučaj s vozom pokazuje da se na Kosovu dešava sve ono što ne želimo, a ne želimo progon Srba. Na Kosovu su prisutni Albanci, ali je Kosovo srpska zemlja. Srbi u njoj moraju biti zastićeni - poručio je Irinej.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rodoljub

pre 7 godina

Дај Боже да ти постанеш антиекумениста и посветиш се предању Апостола и светих отаца а не папи!!!

Ivica

pre 7 godina

Nisi komentarisao ikone i freske u vozu, neces da placas drzavi porez, a bavis se politikom i vojskom.

Posmatrac

pre 7 godina

Voz oslikan freskama na mestu gde im mesto nije delovao je svetskoj javnosti kao provokacija ljudi cija svest je takva kakva jeste. Primitivna. Lako je zapaliti vatru ali je tesko ugasiti.Zar se o vozu nisu mogli dogovoriti oni koji se znaju dogovarati ( sa obe strane ) ? Dovedeni smo u situaciju kojoj jesmo pogresnom politikom u poslednjih 30 godina. Sada mladi politicari vode borbu na pogresan nacin. Oni koji su pobegli sa Kosova i dobro unovcili svoj odlazak i dolazak u Beograd - savetuju sta treba ciniti !? Nekada korumpirane,podmitljive sudije na Kosovu a sada vajni beogradski advokati izazivaju muku u stomaku. Vratite se svi : advokati, policajci, tuzioci, guverneri,politicari : zakucani na funkcijama u Beogradu na rodno Kosovo i pokazite nam kako resavate probleme na terenu. Pre toga ako vas Covic nije kupio trazite da vrati pokradene pare koje je drzava odvajala za Kosovo kako bi se na Kosovu investiralo. Bruke jedne, sram vas bilo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija