• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2017

12:10

NEĆE DA GA PRIME! Beogradski advokati odbili Vladimira Vukčevića!

Društvo

NEĆE DA GA PRIME! Beogradski advokati odbili Vladimira Vukčevića!

Podeli vest

Advokatska komora Beograda odbila je da bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića upiše u imenik advokata, jer smatra da nije dostojan da se bavi advokaturom, rečeno je danas Tanjugu u toj komori

Naime, na sednici Upravnog odbora komore koji odlučuje o molbama kandidata za upis u imenik beogradskih advokata, 11 od 12 članova UO je glasalo protiv prijema Vukčevića u članstvo.

Na ovu odluku bivši tužilac ima pravo da uloži žalbu Advokatskoj komori Srbije.

Kako je Tanjugu rečeno u UO AKB, advokati smatraju da Vukčević nije dostojan da se bavi advokaturom, jer je kao tužilac za ratne zločine "dozvolio da mu Nataša Kandić (bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo) komanduje tužilaštvom, meša se u procese".

Pored toga, članovi UO AKB zameraju Vukčeviću što je bio član Državnog veća tužilaca koje je krajem 2009. godine razrešilo veliki broj tužilaca, a te odluke je kasnije poništio Ustavni sud i vratio im funkcije.

Kandidatura za članstvo u advokaturi prošle godine je odbijena i bivšoj ministarki pravde Snežani Malović, kao i bivšoj predsedniki Vrhovnog suda Srbije Nati Mesarović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Мора бити да га добро... - познају.....?!

sasf

pre 7 godina

Isti njegov otac , ni u domino klub ga ne treba primiti! \n

boca

pre 7 godina

pa i ne treba da ga prime on je ruglo i sramota za srpsko društvo

PETAR 1

pre 7 godina

Glavno da mog komsiju cuvaju ko da je predsednik neznam cega, znam ko placa ali zasto to nije nama komsijama jasno....\n

MAMA CECA

pre 7 godina

Dali to znaci da sada mogu imati poverenja u advokata da ce me casno braniti od svakog zla ili je ovo samo FARSA?!

marginalno

pre 7 godina

Pitam se da li bi dotični gospodin mogao da se upiše u listu advokata u Hagu?

zlatana

pre 7 godina

Donar potez advokatske komore. Pa cemo da vidimo hoce li jos biti Vukcevica.

Stan bre

pre 7 godina

Konacno da neko u srbiji ima svoje Ja . Cestitam komori , koliko je samo jada , tuge i ponizenja doneo srbima i Srbiji , Rdjom kapo dok mu je imena

popa

pre 7 godina

To đubre je odavno trebalo u kontejner.Setimo se samo kako je zataškao streljanje naših regruta od strane Slovenaca kod Holmeca 91-ve.

zaga

pre 7 godina

Pa zar proverenog neprijatelja srpskog naroda da prime u advokatsku komoru . On nije dostojan toga. Treba ga bojkotovati. Neka ga kandicka primi kod sebe. Ima jos Srpskih junaka koje trebaju da isporuce nacistima.

Petar

pre 7 godina

Svaka cast Upravnom odboru sto ovom montenegrinu neda da bude u drustvu uglednika

exSer b

pre 7 godina

Jedan od najomrazenijih likova u Srpskoj istoriji. Smisliti ga ne mogu.

kosovka

pre 7 godina

naravno da ne treba da ga prime i ne mogu ( mozda necu) da razumem kako ga nije sramota da trazi prijem?!? pa valjda zna koliko nije cinio ono sto je morao. ako ne zbog stradalih , naroda i sebe na kraju krajeva, ono zbog svoje porodice, casti, ugleda, dostojnosti... p.s. neka ga primi n.kandic usvoje redove ionako je njen( njihov) bravo za advokate!!!!

vlada

pre 7 godina

On ne samo da je advokatska bruka, on je - zločinac!

Aleksandra

pre 7 godina

Tom skotu nije mesto u Srbiji odavno......

Goran Bgd

pre 7 godina

Da li je na kraju balade ovim stavom Advokatske Komore Srbije shvatio koliko je ispao idiot.

Od Moravu

pre 7 godina

Ovi od Crnu Goru sve sama elita,advokati,sudije,direktori...

Radomir

pre 7 godina

Tako je ispravna odluka necovek ,nesme na tako odgovornu funkciju,

miloje

pre 7 godina

Bravo Bg advokati. Prijatno ste me iznanadili

Istina

pre 7 godina

Ovo je simbolično, isti zaslužuje da se protiv njega podigne krivična prijava za dela koja je radio protiv Srbije i njenog naroda.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija