• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2017

15:30

SVE PO ZAKONU: PIO Fond demantovao Sašu Jankovića

Društvo

SVE PO ZAKONU: PIO Fond demantovao Sašu Jankovića

Podeli vest

Fond PIO negirao je danas navode ombudsmana Saše Jankovića da građani opštine Stari grad imaju "problema sa tim Fondom koji često rešenja o penziji ne donosi na način propisan zakonom" i saopštio da sva rešenja donose u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima

U saopštenju Fonda PIO se navodi da konstatacija ombudsmana nije tačna i da nema osnova da se o upravnim aktima Fonda govori na takav način.

Dodaje se i da u Fondu PIO nema pritužbi i predstavki građana sa teritorije Opštine Stari grad, iz kojih bi se mogao izvesti zaključak da su oštećeni u postupku ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U Fondu kažu i da nemaju organizacionu jedinicu na Opštini Stari grad te da se iznošenjem u javnost neosnovanih kvalifikacija i neistina, ni na koji način ne štite građani u ostvarivanju svojih prava, niti im se pomaže.

Iz Fonda PIO navode da su reagovali povodom izjave koju je Zaštitnik građana izneo sinoć na tribini na Starom gradu, a koju su preneli pojedni mediji, da građane Srbije muče "manje više" isti problemi, među kojima je izdvojio sporu administraciju i postupke koji predugo traju, i naveo da građani Starog grada "imaju nešto više problema sa penzijsko invalidskim fondom koji, kako je naveo, često rešenja o penziji ne donosi na način propisan zakonom''.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Novak

pre 7 godina

Ma sta ce jadan, ne zna nista... Lazi i nista drugo tako jedino moze.

koja

pre 7 godina

Sve govori koliko je Janković započeo da vodi prljavu izbornu kampanju.

arhangel

pre 7 godina

Jankovicu ni do sad nisi radio svoj posao ,sad si opet nasao da iznosis neistine.

momir

pre 7 godina

Sve vise se divim ovom coveku! Za 4000 evra mesecne plate iskljucivo laze narod koji ga tako debelo placa...\n

Anja

pre 7 godina

Običan plaćenik, koji priča ono sto mu neko izdiktira,koji se predstavlja kao zaštitnik gradjana da bi imao sopstvenu korist.

Rajko

pre 7 godina

Ne znam kako ide ona pesma od hrvatskog benda Prljavo Kazalište, La . laži me ,makar bilo što- Mislim da bi to bio idealan slogan za kampanju našeg zaštitnika DS i njihovog kandidata.

miki

pre 7 godina

Sasa Jankovic ce demantovati jos malo samog sebe.

aca

pre 7 godina

Sta bi zasticnice,demantovan si opet,nesto ti ovo ne ide od ruke,koristis se lazima

srba

pre 7 godina

Konstantacija obdusmana i ovaj put nije tacna,za 3000 evra plate bolje da radis svoj posao kako treba...

Nikola

pre 7 godina

Jankovic izgleda lupa kao maksim po diviziji cisto da se zove da je rekao nesto.!

Zoki

pre 7 godina

Jankovicu bi bolje bilo da radi posao za koji ga placaju gradjani Srbije.

Milance

pre 7 godina

Ovaj lazov koji krade od naroda svaki mesec po 3.000 evra ne zasluzuje da se spomene u novinama a kamoli da se kandiduje za predsednicke izbore!

Nemanja Lukic

pre 7 godina

Sve on zna i razume, pametnica nasa potkupljena.

Enigma

pre 7 godina

Jankovic je obicna gnjida koja nema pojma o politici a gura se svuda. Covek kojem ne treba da se veruje nijedna jedina rec.

Dragan

pre 7 godina

Tako, tako. Jankovic treb da nauci da nije najpametniji covek u drzavi i da ne moze da se igra sa drzavnim institucijama kako on misli. Polako. Videce on na izborima koliko je jadan i bedan.

andrej

pre 7 godina

sve jankoviceve izjave su vezane za opoziciono delovanje a ne za njegov posao

Nikola

pre 7 godina

Ovaj čovek je za instituciju, medicinsku a ne kandidaturu za predsednika. Tuga.

Milana

pre 7 godina

Sasa Jankovic je lazni zastitnik gradjana,koji se bavi politikom,i svoju poziciju koristi da pljuje Vucica,teeba da se stidi i srami!

Zindo

pre 7 godina

Jel on to pokušava da bude zaštitnik građana 5 dana pre ostavke ili misli da smo mi toliko glup narod da ne vidimo da ne radi ništa za 3000 evra?

vanja

pre 7 godina

Gospodin Jankovic pokusava da sa lazima i izmisljotinama da skrene bar na trenutak sa sebe napade,koji su opravdani.Jer svi znamo da jos nije podneo ostavku sa mesta takozvanog zastitnika gradjana a bavi se politikom.

Ratko

pre 7 godina

Jankoviću prvo se informiši, nemoj više da obmanjuješ javnost, stvarno si preterao.

Jani

pre 7 godina

Jankoviću nemoraš da vodiš toliko prljavu kampanju jer ko laže taj će sam sebe da uništi tim lažima jer sve može da se proveri i vidi ko je upravu.

paramonte

pre 7 godina

Jankovic prica samo da ne bi cutao,opozicija je sve fondove ostavio prazne a sada se sve resava prema zakonu i nikako drugacije.

aca

pre 7 godina

Janković nastavlja na promovisanju sebe u političke svrhe,za razliku od onih za koje je do sada bio plaćen.

Sladjana

pre 7 godina

Jankovic je u kampanji i nista od toga sto radi ne radi za gradjane nego za svoje dobro.

Ujak

pre 7 godina

Jankovic pokusava nesto da "mlati", kao sto je i do sada cinio praznim pricama za ekstra platu.

vojvodjanin

pre 7 godina

Odavno je poznata činjenica da ombudsman Janković ima problema sa poznavanjem zakona Republike Srbije...

tvigi

pre 7 godina

Tako je to kad govori u ime gradjana a da ih nije nista ni pitao .

MAMA CECA

pre 7 godina

Ovo je sve farsa...ombudsman da je stitio zakon ja sam svedok njihovih lazi jer sam se licno toj instanci obracala u dva razlicita slucaja i u oba slucaja ombudsman tj zastitnik gradjana zastitio je lopove tako sto je u koperaciji sa njima sve zataskavao i zakljucavanje u kancelariju poreske uprave u Novom Sadu i u skoli napad nastavnice na dete...ja sam zivi svedok njihovih manipulacija...

djeno

pre 7 godina

ko to kaze da Sale laze, on ne laze samo nam oci maze

aleksandra60

pre 7 godina

Pa sta ce Jankovic mora da laze da bi sakupio neki bod za kampanju i opravda platu koju prima kao Zastitnik opozicionara i DS-ovaca.

ana

pre 7 godina

Jankoviću svakog dana pokazuješ svojim neznanjem , da ne znaš, da ne znaš.

Vesna

pre 7 godina

Ne moze da se radi kampanja i da se obavlja posao...nesto trpi, a ovde trpi posao za koji je Jankovic, jako dobro placen....ne obavlja ga kako treba....samo se promovise .

lepotica

pre 7 godina

Ma laznom zastitniku ionako niko ne veruje...

Žukov

pre 7 godina

Janković ne zna više gde udara. Čovek je pokodao sve konce i šta god kaže samo još više diskredituje sebe i svoje saborce. Nisu još sve karte otkrivene ali jasno je ko stoji iza Jankovića i da je njihov cilj destabilizacija Srbije.

Nikola

pre 7 godina

Covek koji prica o vladavini prava, a prvi je rusi, i to Ustav R. Srbije, po osnovu toga sto se politicki izjasnjava i jos kandiduje. A plata par hiljada evra. Nemam reci, osim da sam razocaram.

TOMISLAV

pre 7 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz koliko takozvani zastitnik gradjana Sasa Jankovic odgovorno radi svoj posao je dokaz jos jedna laz s njegove strane. Jer da je radio svoj posao zastitnika gradjana kako treba, znao bi da u opstini Stari grad ne postoji organizaciona jedinica PIO fonda.

gale

pre 7 godina

Svugde se mesa a ne radi nista osim svoje licne promocije.

Primus

pre 7 godina

Srbija 2017. Osećate li BOLJITAK? Kada penzioneru u Nemačkoj ili Švajcarskoj oduzmu 25% zato što nema 65 godina, oni mu to i VRATE kada napuni 65 godina. Ali ne i u Srbiji. Dok je visina penzija (cene su iste i ovde i tamo) dovoljna da se tamo napuni lonac, pa kada im se i oduzme ČETVRTINA tog lonca, oni to ne osete kao mi u Srbiji jer mi supu sipamo u TACNE pa kad nam vučićeva administracija oduzme ČETVRTINU, ostane za par kašika, slično kao u Aušvicu. Ako nam lekar prepiše 4 leka, Vučić i njegovi zakonodavci iz skupštine nam uzmu svaki četvrti lek, pa ko preživi,taj je imao dane od Boga a ne od ove grupe koja je na vlasti. Ljudi nisu glupi i nepismeni i ovako se više NE MOŽE. Ili se menjajte ili NAPOLJE iz ove države, jer nam je dosta parazita koji nisu sebi smanjili plate za ČETVRTINU zato što nemaju 65 godina,naprotiv. Isto važi i za direktora fonda PIO: ako ne pokreneš postupak za RESTITUCIJU, daj ostavku, jer NISI SPOSOBAN i nećemo da te plaćamo. Za one koji ne znaju, od Fonda PIO je izgrađeno preko 300 zdravstvenih ustanova, HE Đerdap, autoputevi, vodovodi itd. Probudi se Srbijo..

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija