• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

12:21

SAMO TROŠKOVI POŠTE: Slanje koverti za nagradnu igru sa fiskalnim računima koštaće 23 dinara

Društvo

SAMO TROŠKOVI POŠTE: Slanje koverti za nagradnu igru sa fiskalnim računima koštaće 23 dinara

Podeli vest

Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave



Kako su kazali u tom ministarstvu, koverti trenutno nema u svim poštama u Srbiji, jer je u toku njihova dostava.

- Do 1. februara, kada počinje slanje računa za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi, besplatnih jednoobraznih koverti će biti u svim poštama u Srbiji - naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

U Pošti Srbije su Tanjugu kazali da se građani od prve najave da će se organizovati nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" interesuju za koverte.

- Kao društveno-odgovorna kompanija, Pošta Srbije se uključila u ovu akciju koja je okupila građane, državu i privredu na zajedničkom zadatku suzbijanja sive ekonomije i podržala je donacijom namenskih, jednoobraznih koverata koji se na šalterima pošta širom Srbije mogu preuzeti bez naknade i radi efikasnije organizacije nagradne igre besplatno će obezbediti i čitav set dodatnih logističkih usluga - rekli su u tom javnom preduzeću.

U Poštama Srbije, naglašavaju da se sama poštanska usluga (prijem, prenos i uručenje običnog pisma) naplaćuje u skladu sa važećim cenovnikom rezervisanih poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, a s obzirom na to da će pisma sa računima uglavnom biti mase do 20 grama, poštarina za te koverte je 23 dinara.

Računi i slipovi za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" se šalju isključivo u kovertama koje se preuzimaju u poštama. Slanje koverti sa 10 fiskalnih računa ili slipova sa iznosima od najmanje 100 dinara, koji se skupljaju od 1. januara ove godine, počinje 1. februara i traje do 1. aprila.

Na kovertama za nagradnu igru koje se besplatno preuzimaju u poštama u Srbiji naznačena je adresa slanja, a građani treba da dodaju i napišu svoje lične podatke.

Među nagradama koje će se dodeljivati na svakih deset dana su putovanja, automobili i stan u Beogradu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mica

pre 7 godina

Ovo je genijalno smisljeno. Besplatno preuzimanje, a naplacuje se dostava. Kome koliko moram da platim ako licno odnesem koverat u Ministarstvo ili Vladu Srbije ? Verovatno onome koji ce me na ulazu proveriti identitet ? Sto imaju potrebe da lazu ? Slanje racuna ce biti besplatno, samo ce se placati dostava ?

Slobodan

pre 7 godina

Kada je pomenuto organizovanje ove "nagradne igre", nedvosmisleno je rečeno da će biti besplatno, odakle sada ova dobrota "Pošte" i njihovog Krkobabića da naplaćuju uslugu od 23 dinara po koverti. Čista zloupotreba naivnih građana.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija