• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2017

08:40

ŠKOLE PRIHVATILE: Đaci će nostiti uniforme

Društvo

ŠKOLE PRIHVATILE: Đaci će nostiti uniforme

Podeli vest

U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je danas savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović

 

- Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada  -rekla je Milovanović.

Ona je na RTS-u rekla da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

- Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dulanom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju- rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene.

- A, sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete - rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja odnosno da će biti ojačana ta komponenta.

- Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama - dodala je Milovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fosil

pre 7 godina

Izvanredna odluka , tako nece vise da postoji razlika u odevanju , a ni deca nece vise da prave medjusobne razlike , a samim tim i mrznju . Jedino sto bi uniforma trebala da bude kompletna , od glave do pete !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija