• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.02.2017

08:59

ŠARČEVIĆ O UČENJU DVA STRANA JEZIKA: Ideja je dobra, ali sada nema para!

Društvo

ŠARČEVIĆ O UČENJU DVA STRANA JEZIKA: Ideja je dobra, ali sada nema para!

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da država nema para da već od prvog razreda uvede dva strana jezika kao predmete

- Svakom je u ovome trenutku jasno da država nema para da se sa učenjem dva strana jezika počne već od prvog razreda - rekao je Šarčević za Danas i dodao da ta ideja ne može brzo da se realizuje, ali da od nje ne treba odustati.

On je naveo da za uvodjenje stranih jezika u nastavu prvog razreda osnovne škole treba ispuniti nekoliko preduslova, medju kojima su celodnevna nastava ili jednosmenski rad škola, što je predvidjeno i Strategijom razvoja obrazovanja Srbije.

- Ako učenje stranih jezika podignemo po nivoima znanja i sertifikata, bio bi to novi kvalitet, pa bi deca koja brže napreduju mogla učiti i nove jezike -  dodao je ministar.

Za uvodjenju dva strana jezika od prvog razreda Šarčević se založio pre dva dana na otvaranju Zimskog univerziteta za profesore francuskog jezika u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arso

pre 7 godina

Vise od pola svrsenih srednjoskolaca, jedva da zna da pise i cita na srpskom, a i taj jedan jezik sto uce,90% ne zna ni da bekne, a pametnjakovici oce da ubace jos jedan jezik. Prvo naucite decu ono osnovno da znaju da se sporazumeju, na tom jednom stranom jeziku, pa onda glumatarajte sa predlozima. Casove skratite na 35 minuta i gradivo svedite na razumnu meru, a ne da deca po citav dan vise u skoli a od skole nikakve vajde. Zavrse skole a nista ne znaju da rade iz oblasti za koje imaju "diplome".

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija