• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/informer.rs

01.02.2017

09:48

TEŠKA PRIČA BAKE ANĐELIJE (75): Nemam sine sa kime progovoroti, imala sam kokoške, ali ni njih više nema!

Društvo

TEŠKA PRIČA BAKE ANĐELIJE (75): Nemam sine sa kime progovoroti, imala sam kokoške, ali ni njih više nema!

Podeli vest

Baka Anđelija Kostić (75) iz sela Deretin, koje je na 1.280 metara nadmorske visine u ivanjičkom kraju, gde su putevi još zavejani, izgubila je svoje 32 kokoške, sa kojima je delila samoću, i sada je očajna

Pre šest dana našla ih je u kokošinjcu pokidananih glava i ispijene krvi! Ostao joj je samo petao! To je bukvalno tragedija za baku jer je njihova jaja skupljala da ih proda i plati račun za struju od 3.000 dinara kako ne bi ostala u mraku! One su je, kako baka kaže, hranile.

TUGA BOŽIJA! Penzionerka Trajka morala da lomi nameštaj kako bi imala drva za ogrev!

- Izgubila sam ih sve! Mnogo sam tužna. Sve idem po dvorištu, a ono tišina. Sa njima nisam bila sama. Čuvala ih, razgovarala sa njima. Sad nemam s kim da pričam. Hranile su me, dete. Prodavala sam njihova jaja i skupljala pare da platim struju. Od njih sam najviše živela. Sama sam sad. Samo mi ostao taj jedan petao. Kad ode negde, ne mogu da idem da ga tražim. Ne znam ko mi je zaklao kokoške. Kad sam otišla gore, sve su bile mrtve! Visok je sneg. Ne znam da li može neko autom do mene. Možda traktorom - priča baka Anđelija za list.

Prema njenim rečima, brat joj je bio i „istrugao drva”, pa ih ima još malo.

Ministarstvo: Pomoći ćemo!

Podaci bake Anđelije Kostić prosleđeni su Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, u kojem kažu da će svakako reagovati.

- Utvrdićemo da li baka ima pravo na stalnu novčanu, socijalnu pomoć ili pak jednokratnu, od koje bi mogla opet nešto da započne. Pomoći ćemo i javićemo centru za socijalni rad za njen slučaj. Naši ljudi stalno obilaze takve porodice i ljude. Možda su već upoznati s bakinim slučajem - naveli su oni.

- Sad imam da jedem. Ali račun za struju mi je, bogami, veliki. Ne znam kako! Mašinu nemam. Šporet je star. Imam kupatilo. Ne znam šta ću sad. Ako mi neko dadne neku kokošku, drugo ne mogu ništa. Jednom sam od socijalnog dobila neki jednokratni paket. I još jedared 6.000 dinara i to je sve. Nemam, sine, prihode. Ne mogu ja od 75 godina da radim zemlju - priča baka Anđelija.

Njena sudbina pogodila je i njenog komšiju Mihaila Paunovića. Čak toliko da je pisao moleći da se obavesti ministar Aleksandra Vulina o njenoj sudbini kako bi se pomoglo toj tužnoj starici. Taj komšija još kaže da je sudbina surova prema Anđeliji, koja živi sama.

Od Ivanjice je udaljena za nju nepremostiva 32 kilometara, a najbliža prodavnica joj je u mestu Kušiće, koje je udaljeno čitavih sedam kilometara. Baka je mnogo tužna, kako navodi njen komšija Paunović, i kaže da "nije u situaciji da dođe do ministra Aleksandra Vulina i moli ga da pomogne starici". Nada se, kako nam je napisao, da je ovo najbolji način, te da će ova informacija stići do ministra Vulina.

- Baka Anđelija je pre šest dana poranila je da "popriča" sa svojim kokoškama. Otvorila je kokošarnik i pronašla ih sve mrtve! Ležale su unaokolo sa otkinutim glavama i ispijenom krvi. Ogromna tragedija zadesila je ovu staricu, bez obzira na to kako to drugima zvučalo - naveo je taj zabrinuti komšija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milica

pre 7 godina

lepo je sto pisete o takvim ljudima jer mozda se neko javi i pomogne im , a trebalo bi ispratiti da li ce ministarstvo pomoci

dusan

pre 7 godina

Molim redakciju da napise telefon od porodice ili rodbine koji se mogu kontaktirati radi pomoci...\n

boban

pre 7 godina

Kako se moze stupiti u kontak sa bakom? Zelim da joj pomognem, ne zivim u Srbiji ali dolazim kroz nedelju dana...moj email je poznat redakciji i molim vas odgovorite, unapred hvala\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija