• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2017

15:23

SVAKA ČAST! Za treće dete pomoć od 12 000 dinara mesečno!

Društvo

SVAKA ČAST! Za treće dete pomoć od 12 000 dinara mesečno!

Podeli vest

Pokrajinska vlada na današnjoj sednici, kojom je predsedavao predsednik vlade Igor Mirović, usvojila je informaciju o realizaciji budžeta pokrajine za 2016. godinu, a usvojeno je i rešenje o isplati pomoći porodicama za treće dete od 12 000 mesečno

 

Prema tom rešenju, porodicama u kojima se rodi treće dete, nakon isplaćenih svih obaveza za prethodnu godinu, počinje i isplata od 12.000 dinara mesečno u 2017. godini.

Oko 4.200 porodica u Vojvodini ostvaruje pravo na tu pomoć, za koju je u pokrajinskom budžetu planirano 660 miliona dinara.

Pokrajisnka vlada usvojila je informaciju o izvršenju budžeta i prema tom dokumentu, tekući prihodi i primanja budžeta su, kako se kaže u saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade, sa prenetim sredstvima iz ranijih godina u periodu januar - decembar 2016. godine ostvareni u iznosu od 62,8 milijardi dinara, odnosno 101,3 odsto od planiranog. 

Rashodi i izdaci budžeta izvršeni su u iznosu od 57,02 milijarde dinara, odnosno 91,96 odsto od planiranog, a planirani budžetski deficit za 2016. godinu iznosi 3,1 milijardu dinara, doj je ostvaren budžetski suficit u iznosu od 2,4 milijarde dinara.

Budžet za 2016. godinu realizovan je kroz 60 programa sa 199 programskih aktivnosti i 51  projektom, a konačan finansijski rezultat i svi ostali pokazatelji poslovanja pokrajinskog budžeta biće utvrđeni završnim računom budžeta za 2016. godinu.

Danas je, između ostalog, za pravobranioca AP Vojvodine na period od pet godina postavljena Vesna Ivančić, diplomirani pravnik iz Novog Sada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sargarepac

pre 7 godina

A kad cemo to za centralnu i juznu Srbiju...\n

Dragan

pre 7 godina

Super vest. A u ostalom delu zemlje? Pa Vojvodina ispade posebna i popametna . E Srbijo! Pa to treba da krene iz Beograd.\n

Rade

pre 7 godina

Nije mi jasno jel dobijaju svi koji imaju troje dece a da su maloletni ili samo oni koji sad doniju trece dete nek to malo obrazloze bolje da porodice znaju ko ima pravo na novcanu nadoknadu od 12 000 dinara.

Marija

pre 7 godina

Bilo bi posteno da svako dete koje je i do sada trece rodjeno u porodici /a nije punoletno/ dobije dodatak, Opet pravimo razlike ..... PRE NAS I SADA:Nemojmo ovo malo dece deliti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija