• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2017

08:25

SUTRA KAO I JUČE! Kurs dinara 123,9982 za evro!

Društvo

SUTRA KAO I JUČE! Kurs dinara 123,9982 za evro!

Podeli vest

Dinar će sutra ponovo biti ispod kote od 124 dinara za evro, uz podršku Narodne banke Srbije koja je u petak prodala na međubankarskom deviznom tržištu 45 miliona evra

Zvanični srednji kurs iznosiće 123,9982 dinara za evro, objavila je NBS.

Dinar će prema evru biti slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je u petak ojačao za 0,2 procenta na 114,9942 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,5 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,8 procenata.

NBS je od početka 2017. godine prodala na međubankarskom deviznom tržištu 315 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najniža vrednost domaće valute prema evru u ovoj godini bila je 3. februara, kada je kurs iznosio 124,0147 dinara za evro, a najviša je zabeležena 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija