• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2017

17:42

ŠOK BROJKE: Isplaćeno milijardu dinara zbog ujeda pasa lutalica!

Društvo

ŠOK BROJKE: Isplaćeno milijardu dinara zbog ujeda pasa lutalica!

Podeli vest

Gradovi i opštine su u poslednje tri godine na ime odšteta za ujede pasa lutalica, prema procenama NALED-a, isplatili više od milijardu dinara!

Poseban problem predstavljaju zloupotrebe, odnosno lažne prijave, navedeno je u zajedničkom saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i NALED-a, koji su organizovali okrugli sto u Palati "Srbija"!

Tokom prošle godine samo Beograd i Novi Sad isplatili su gotovo 40 miliona dinara odšteta za ujede. 

U glavnom gradu u proseku bude podneto oko 1.000 prijava godišnje koji se reše vansudski (sa prosečnom odštetom od oko 20.000 dinara), a na sudu završi više od 300. Dok se u Beogradu broj parnica blago smanjuje, u Novom Sadu raste od 350 u 2013. godini do 2.004 u 2016. godini.

Praksa gradova i opština pokazala je da iza lažnih odštetnih zahteva često stoje organizovane grupe u kojima se pojavljuju ne samo iste "žrtve", već i isti advokati.

Takođe, problem postoji i u sudskoj praksi, jer se presude neretko donose samo na osnovu iskaza žrtve, kao i u postupanju lekara pošto potvrđuju ujede, iako nisu uvek kompetentni za taj posao (lekari domova zdravlja) ili nisu obavili sve potrebne provere.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vet medic

pre 7 godina

Ovu jadnu Srbiju opljackase i gradjani. 99% su lazni ujedi plasticnim imitacijama zubala psa. Lekari napisu rana i Sud dosudi novac. Najlaksa i najjednostavnija pljacka Srbije. Moralno i krivicno stojim iza ovog komentara.\n

zimzelen

pre 7 godina

E tako I treba oce oni zastitu dzukela,neka placa ona grupa sto su neki dan nabili crne gace na glave pa prijete narodu u vezi dzukela,grupa levijatana ili crnokosuljasi.Samo narode tuzakaj pa neka se zakonodavci opamete,zasto je pas zasticeniji od djece pa I odraslog naroda

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17