• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

10.02.2017

15:40

REFORMATOR GODINE! Zorani Mihajlović uručena nagrada za napredak u oblasti građevinarstva!

Društvo

REFORMATOR GODINE! Zorani Mihajlović uručena nagrada za napredak u oblasti građevinarstva!

Podeli vest

Ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorani Mihajlović danas je uručena nagrada "Reformator 2016" koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvođenje elektronske građevinske dozvole.

Mihajlović, koja je nagradu za reformatora godine dobila i za 2014. godinu, istakla je posle uručenja priznanja da je za decenijske reforme veoma zaslužan tim koji vodi, a sa kojim je svakodnevno radila kako bi Srbija održala korak sa zemljama iz okruženja.

- Reformator za decenijske reforme jeste tim fantastičnih ljudi, odličnih stručnjaka, tim posvećenih, odgovornih i strastvenih ljudi sa kojima radim. I za to im hvala - poručila je Mihajlovićeva, navodeći da bez njenog tima "ne bi bilo moguće videti Srbiju u top 10 reformatora sveta – a Srbija to danas jeste".

Pre dve godine, podsetila je, Srbija je na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu dobijanja gradjevinskih dozvola bila na gotovo poslednjem, 186. mestu, a sada je na 36. poziciji.

- Za manje od dve godine pretekli smo 150 zemalja sveta - istakla je Mihajlović i zahvalila NALED-u, kao pouzdanom partneru njenog ministarstva u sprovodjenju reformi.

Mihajlović je naglasila da se sada na građevinske dozvole u Srbiji čeka u proseku pet dana, a nekad se čekalo nekoliko godina.

Ona je zahvalila i ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švajcarske i Evropske unije na pomoći u prenošenju znanja i iskustva koji su omogućili da Srbija brže napreduje.

- Hvala vam što vam nikada nije bilo teško da nas ohrabrite i pomognete nam. Iskreno verujem da biznis, isto kao i religija, ima moć da promeni svet. Mi menjamo ambijent, menjamo svoju zemlju, menjamo svet za sve one koji dolaze, za buduće generacije prema kojima imamo dužnost i obavezu da im ostavimo razvijeno i moderno društvo -  rekla je ministarka.

Ona je novinarima kazala da su njeni prioriteti da se izmeni Zakon o stečaju i Zakon o inspekcijskom poslovanju, kao i reforma katastra.

Ukazala je i da je važno da se sprovede reforma u oblasti plaćanja poreza. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djeno

pre 7 godina

blago onm koga nagradjuju pogotovu neko sa strane

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija