• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2017

16:00

MIHAJLOVIĆ ŽENAMA:  Ne podležite predrasudama

Društvo

MIHAJLOVIĆ ŽENAMA: Ne podležite predrasudama

Podeli vest

Devojčice i žene su i dalje nedovoljno zastupljene u nauci, tehnologiji i oblasti inovacija, bilo kao korisnici ili lideri na tim poljima, izjavila je danas potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović

Ona je povodom Međunarodnog dana devojčica i žena u nauci podsetila da u vremenu u kom živimo tehnologija sve više ulazi u sve pore našeg života, te da je važno ohrabriti devojčice da se bore protiv predrasuda i hrabro osvajaju oblasti iz kojih ih je društvo neopravdano isključilo, navodeći kao primer informaciono-komunikacione tehnologije.

 - Predrasuda je da žene nisu stvorene za IKT sektor. Sve je više žena koje zauzimaju rukovodeće pozicije u IT sektoru u svojim kompanijama, što nedvosmisleno pokazuje da tehnički svet nije rezervisan samo za muškarce i ne postoji nijedan razlog da oblast koja je najprofitabilnija i koja obećava uspeh u karijeri ne bude više dostupna ženama - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da društva i dalje stereotipno nameću zanimanja i interesovanja dečacima i devojčicama, te poručila devojčicama da bez straha streme ispunjenju svojih ciljeva.

 - Moja poruka svim devojčicama i ženama je da stakleni zid ne postoji, da ne podležu predrasudama, već da se rukovode svojim željama, znanjem i sposobnostima. To je jedini recept za srećan i uspešan život -  istakla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
OVA I DALJE MISLI DA IMA POSLA

pre 7 godina

I da joj se sve pametne zene potcine?? NIKAD.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija