• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2017

16:16

DIKOVIĆ: Srbija je uvek bila rasadnik dobrih vojnika

Društvo

DIKOVIĆ: Srbija je uvek bila rasadnik dobrih vojnika

Podeli vest

Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine uručene su danas u Beogradu i Nišu delu vojnih obveznika koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u generaciji "septembar 2016", saopštilo je Ministarstvo odbrane

Priznanja vojnicima u Beogradu uručio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je istakao da je Srbija uvek bila rasadnik dobrih vojnika.

Izražavajući zahvalnost mladim ljudima što su se, kao vojnici na dobrovoljnom služenju, stavili na raspolaganje svojoj zemlji, Diković je istakao da je služiti svojoj državi uvek bilo časno i uzvišeno.

Diković je uručio priznanja na svečanosti u Domu Garde u Beogradu u prisustvu članova kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, kao i predstavnika Regionalnog centra Beograd i skupština gradskih opština, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Na taj način doprinosimo njenom napretku i prosperitetu, a Srbija je uvek bila rasadnik dobrih vojnika i uvek je imala dobru vojsku, a da nije tako, danas ne bi imala slobodu - rekao je načelnik Generalštaba.

Diković je dodao da zbog iskazanog patriotizma otadžbina želi da im uruči simbolično priznanje koje će ih podsećati na vojničke dane i koje će s ponosom pokazivati prijateljima, kasnije deci i unucima, kao što su to radili njihovi očevi i dedovi.

U Domu Vojske Srbije u Nišu, značke i zahvalnice vojnicima je uručio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić.

- Najveća snaga Vojske Srbije je čovek, odnosno vojnik, a kada taj vojnik dobrovoljno služi vojni rok onda je to vredno poštovanja i dokazuje da našu tradicije negujemo a našu Srbiju iznad svega volimo. Vojnici, Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i otadžbina vam se zahvaljuju na dobrovoljnom služenju vojnog roka i na doprinosu zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije- rekao je Nerić.

On je dodao da je uveren da će i ostali mladići i devojke slediti njihov put i umeti da pokažu da su dostojni vojničkog poziva u svakoj situaciji i pod svim okolnostima kao što su to činili oni i njihovi prethodnici.

Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije.

Ta priznanja, sada dodeljena po prvi put na osnovu Pravilnika o priznanjima i novčanim nagradama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, biće naknadno uručena svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon obustavljanja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija