• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

17.02.2017

15:10

NEZAPAMĆEN SKANDAL U BEOGRADU! Muž je prebio, lekari joj NAPLATILI BATINE jer nije imala uput!

Društvo

NEZAPAMĆEN SKANDAL U BEOGRADU! Muž je prebio, lekari joj NAPLATILI BATINE jer nije imala uput!

Podeli vest

Beograđanka Maja P., koju je brutalno pretukao suprug, morala je da plati specijalistički pregled na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju pri Stomatološkom fakultetu jer navodno nije imala uput!

 

Strašno
Šta bi se dogodilo da Maja nije imala novac. Da li bi je možda vratili?!
Vesna Stanojević, Sigurna kuća

Iz Sigurne kuće, gde je nesrećna žena trenutno smeštena, poručuju da lekari nipošto nisu smeli da uzmu novac, jer se po zakonu takve intervencije ne naplaćuju, a posebno ne žrtvama porodičnog nasilja!

Maja se u subotu, posle višesatnog maltretiranja, spasla skokom sa prozora porodičnog stana, posle čega ju je pokupila Hitna pomoć i odvezla u Urgentni centar. Posle ukazane pomoći zbog teških povreda lica prebačena je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.

Vratićemo Maji novac
Reč je o nesporazumu, lekari su samo poštovali proceduru. Maji će biti vraćen novac
Miroslav Vukadinović, dekan Stomatološkog fakulteta

- Zakazali su mi novi pregled za ponedeljak. Došla sam u pratnji jedne osobe iz Sigurne kuće i imala sam urednu potvrdu da sam žrtva porodičnog nasilja. I pored toga, tražili su mi 900 dinara za pregled. Na sreću, imala sam novac pa sam to platila, ali ne i za ostala snimanja i pretrage koje je trebalo da obavim - priča ova teško pretučena žena.

Koordinatorka Sigurne ženske kuće Vesna Stanojević kaže da je frapirana saznanjem da je nekome palo na pamet da žrtvi teškog porodičnog nasilja naplati lekarsku pomoć.

- Sticajem okolnosti, Maja radi i nešto je uspela da uštedi. Pitam se šta bi se dogodilo da nije imala novac kod sebe. Da li bi je možda vratili - pita Stanojevićeva.

Mene više ništa ne može iznenaditi, pa čak ni to da neko žrtvi porodičnog nasilja naplati pomoć. To nije u skladu sa zakonom
Miroslav Petrović, Udruženje za zaštitu pacijenata

Miroslav Vukadinović, dekan Stomatološkog fakulteta, u okviru kog i radi Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, kaže da je reč o nesporazumu i da će Maji novac biti vraćen.

- Kolege su me obavestile da su samo poštovale proceduru, a ta pravila nalažu da se mora imati uput ukoliko se ne radi o hitnoj intervenciji. Ovde se radilo o kontrolnom pregledu posle hitne intervencije - objašnjava Vukadinović.

On priznaje da su njegove kolege znale da je reč o žrtvi porodičnog nasilja, ali da ih ne može kriviti što su ispoštovali protokol.

- U svakom slučaju, pare ćemo vratiti. Trudićemo se ubuduće i da bolje sarađujemo sa Sigurnom kućom - kaže za Informer Vukadinović.

 

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SSSS

pre 7 godina

PA OVAKO JE NESTO I SLOBA NAJAVIO NA GAZIMESTANU 1989 GODINE SAMO STO JE SLOBA BIO JOS SUROVIJI ON JE TADA REKAO TREBA PREBITI NA MRTVO IME BOSNJAKA ILI SIPTARA PA ONDA KADA GA DOVEZU U SRPSKU BOLNICU AKO USTANOVE DA DISE DOKUSURITI GA I SPREMITI ZA MRTVACNICUNA MISLIM EVROSRBIJA JE OVAKO NESTO I ZASLUZILA NIJE TA JADNA ZENA ONA NIJE MOGLA IZABRATI GDE CE SE RODITI A VEROVATNO NEMA NI PARA DA IZADJE VANI AL EVROSRBIJA JE SVE STRAHOTE OVOGA SVETA ZASLUZILA

zimzelen

pre 7 godina

To sto kazes da je Slobo to reko lazes a da je reko bijo bi u pravu I trebalo vam je tako uraditi,daje Srbiji milijon Sloba I daje bijo jedan Slobo posle 1945 god.da zastiti Srbe od katolika josipa,a sto se tice Maje na koji je prozor iskocijo svaler kada je muz dosao?bolje je sto si iskocila moglo je biti gore

Ljuban

pre 7 godina

Tvoja šifra bi rebalo da bude:666,kralj glupana!

perica

pre 7 godina

Moras kod lekara , znam nemozes da razumes ali lazi vise neprolaze !

Ja

pre 7 godina

I mene kada su prebili mnogo surovije od ove placao sam pregled i nisam kmecao novinama...

nedeljko

pre 7 godina

trebali još da te biju,bas nisu dovoljno izgleda,kada si spreman da se sprdas sa ovom temom jadniče

Stanko

pre 7 godina

Ovaj je za Lazu Lazarevića i ne treba mu naplatiti pregled, jer je ozbiljan slučaj

Pele

pre 7 godina

E, moj ssss, ne vidim koje veze ima Milosevic sa ovim kucnim nasiljem, nego tebi i slicni tebi nikako se ne mozete najesti govna od S.Milosevica pa progutajte ih jednom vise ne zvakajte ih i dalje. Zapamti jednom da je Milosevic heroj ove Srbije i da je oslobodjen u Hagu po svim tackama ali sto mu fasisti nisu dali da izadje ziv to je njihova sramota, ostalo je zapisano u presudama. Prestani da lupas i olajavas S.Milosevica!.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija