• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2017

08:44

NAJLEPŠI REKORD SRBIJE: U GAK "Narodni front" za godinu dana na svet došlo 7.380 beba!

Društvo

NAJLEPŠI REKORD SRBIJE: U GAK "Narodni front" za godinu dana na svet došlo 7.380 beba!

Podeli vest

Prema najnovijim statističkim podacima, ginekološko-akušerska klinika "Narodni front" je i tokom 2016. godine, kao i godinu ranije, dočekala najveći broj novih stanovnika Srbije

Iako su kapaciteti ograničeni, u 2016. godini na svet je u GAK "Narodni front" stiglo 7.380 beba!

Ono što je manje poznato je činjenica da je ova ustanova, pored porodilišta, daleko sveobuhvatniji zdravstveni centar.

- Broj operacija i intervencija je veoma visok. Dnevno radimo oko 40 različitih intervencija u okviru dnevne bolnice, i oko 20 operacija, što otvorenih, što laparaskopskih. Ukupan broj operacija u 2016. godini bio je viši od 7.000. Takođe, u okviru polikliničke delatnosti, u našim ambulantama je u prošloj godini izvršeno više od 110.000 pregleda, dok je ultrazvučnih pregleda bilo oko 60.000. Svakodnevno pružamo usluge velikom broju žena i vrata naše ustanove su uvek otvorena. Nikad nije vraćena nijedna pacijentkinja, koliko god da smo popunjeni. Tada se snalazimo kako znamo i umemo, ali nikad nećemo vratiti trudnicu - kaže prof. dr Snežana Rakić, v.d. direktora klinike.

Tanjug

Nastavna baza Medicinskog fakulteta

Pored osnovne delatnosti, GAK "Narodni front" je i Nastavna baza Medicinskog fakulteta.
- Kao nastavna baza Medicinskog fakulteta, budućim doktorima medicine omogućili smo odličnu nastavu, kroz raznovrsnost same delatnosti. Kao tercijarna ustanova svakodnevno primamo pacijente iz cele zemlje kojima je potrebna najveća zdravstvena podrška i logistika - objašnjava prof. dr Snežana Rakić, v.d. direktora klinike.

Najpoznatija ginekološko-akušerska klinika u Srbiji nije rekorder samo po broju porođaja, već i po broju metoda koje sprovodi u oblasti za koju  je nadležna. Gotovo da ne postoji praksa koja je u svetu pokazala dobre rezultate, a da nije već odomaćena u ovoj ustanovi.

- Ne postoji nijedna metoda u oblasti ginekologije i akušerstva koja se obavlja u svetu a da je mi u "Narodnom frontu" ne obavljamo. Stalno pratimo najnovija dešavanja u ovoj oblasti i primenjujemo ih. Najčešći komentar naših pacijenata je da smo postali brend, a to nam je najveća pohvala koja može da se dobije - zaključuje prof.dr Rakić.

U "Narodnom frontu" kažu da se ova ustanova izdvaja i kao jedna od malobrojnih u kojoj nema višesatnih čekanja i problema prilikom zakazivanja pregleda i intervencija. Možda bi i vreme čekanja na pregled bio svojevrsni rekord, ako bi se računalo mimalno vreme utrošeno na čekaonicu, a možda je baš to presudno uticalo na imidž kakav ima GAK "Narodni fronta". Mesto na kojem želite da vaša beba dođe na svet.

Tanjug

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bebac

pre 7 godina

To je divno,al zato u Babusnici,Vladicinom hanu,Crnoj travi.... sve zamire.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija