• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2017

23:42

REŠITI TEŽAK POLOŽAJ SRPSKIH RADNIKA: Ministar Vulin trazi razgovor sa slovačkim kolegom!

Društvo

REŠITI TEŽAK POLOŽAJ SRPSKIH RADNIKA: Ministar Vulin trazi razgovor sa slovačkim kolegom!

Podeli vest

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je tražio sastanak sa slovačkim kolegom Janom Rihterom kako bi se rešio problem koji srpski radnici imaju u toj zemlji

Vulin je rekao da bi sporazm o socijalnom osiguranju o kojem želi da razgovara sa slovačkim kolegom značajno pomogao položaju srpskih radnika i bio bi prepreka radu na crno.

- U saradnji sa srpskim sinidikatima, obavestili smo i EU sindikate o uočenim pojavama i zatražili pomoć. Mi ne možemo zakonski da pomognemo ukoliko napuste našu teritoriju, a nas nisu obavestili o pravom razlogu svog odlaska. Jednostavno nemamo nikakvu nadležnost nad dešavanjima u drugoj zemlji- objašnjava Vulin.

On dodaje da s druge strane, ono što mogu da urade jeste da reaguju na srpskoj teritoriji.

- Pojačaćemo kontrolu rada agencija, više ćemo i medijski raditi na obaveštavanju naših građana o rizicima neprijavljenog rada, naglasio je Vulin.

ALARMANTNO: U SLOVAČKOJ ZATOČENO 120 RADNIKA IZ SRBIJE! Drama naših državljana koji rade u "Samsungovoj" fabrici!

Poslednjih dana pojavila su se svedočenja srpskih radnika o nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli kada su preko posredničkih agencija otišli na tromesečni rad u fabrikama velikih korporacija u Slovačkoj, poput “Samsunga”. Oni tvrde da su radili kao turisti najvise tri meseca u teskim uslovima.

Posle pisanja medija, oglasio se i slovački ministar Rihter koji je najavio kontrolu i proveru uslova u kojima rade radnici iz Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija