• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krv/informer

28.02.2017

21:58

(FOTO) MOMCI IGRAJU: Vitezovi Kraljevskog reda, poveli kolo na Sajmu turizma!

Društvo

(FOTO) MOMCI IGRAJU: Vitezovi Kraljevskog reda, poveli kolo na Sajmu turizma!

Podeli vest

Vitezovi i plemkinje Kraljevskog Reda Vitezova obradovali su posetioce ovogodišnjeg Beogradskog sajma turizma

U popodnevnim časovima trećeg dana sajma promovisan je međunarodni festival viteške kulture koji će se održati 8. i 9. aprila na Beogradskoj tvrđavi, na velike hrišćanske praznike Vrbicu i Cveti.  O karakteru i ciljevima festivala najpre je u saradnji sa organizacijom «Srbija za mlade» održana prezentacija u konferencijskoj sali Beogradskog sajma.

vitez fest

Posle odgledanog video klipa „Viteške pesme“, koji je ujedno i najavni spot Vitez festa, autor festivala i predsednik Kraljevskog Reda Vitezova, vitez Hadži Zoran Mrđenović prisutnima je govorio o nastanku i cilju festivala, kao i o muzičkom, kulturnom i duhovnom programu, svim saradnicima, i naravno, o pravim viteškim vrednostima.

vitez fest

Sa završetkom prezentacije pripadnici viteškog reda su u svojim prepoznatljivim odorama i kostimima prošetali Beogradskim sajmom, družili se i fotografisali sa velikim brojem mališana, stranaca i drugih posetilaca, odgovarali na pitanja i pozvali sve zainteresovane da im se pridruže na manifestaciji. I ako su svi prisutni bili oduševljeni njihovom pojavom, najveći utisak ostavili su na decu, i svojim prisustvom upotpunili su ovogogodišnji Sajam turizma bajkovitim, plemenitim i viteškim duhom.

vitez fest

Miris srednjeg veka najviše se osetio u sali domaćeg turizma, gde je, zahvaujući Turističkoj organizaciji Srbije i Turističkoj organizaciji Beograda, Kraljevski Red Vitezova predstavio i najavio Vitez Fest 2017.Na štandovima tih organitacija, su svi posetioci sajma bili u prilici da saznaju o festivalu i njegovom održavanju. A uz trubače pored štanda Guče, vitezovi su poveli i kolo!

vitez fest

Pripadnici Kraljevskog Reda Vitezova posetili si i Sajam vina, zadržavši se ispred Vinice Petrović iz Velike Hoče gde su nazdravili zajedno sa domaćinima. Iz godine u godinu, sve kreativniji i originalniji, Vitez Fest teži da poveže viteštvo i veru sa modernom kulturom, da prenese mlađima prave vrednosti a Srbiju brendira u vitešku zemlju.

Sajam turizma viteški red napustio je hrabro i svečano, još jednom pozivajući na plemenitost i srpsku tradiciju.

(VIDEO) ZA KRST ČASNI: Članovi Kraljevskog reda vitezova plivali na Krstovdan, među njima princ Đorđe i princeza Felon!

NOVAK ĐOKOVIĆ PRVI ZLATNI VITEZ: Najboljem teniseru sveta replika mača Despota Stefana Lazarevića!

VITEŠKI DUH ZAPOSEO BEOGRADSKU TVRĐAVU: Više od 30.000 posetilaca uživalo u Vitez festu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija