• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2017

16:41

MMF NAHVALIO REFORME VLADE! Ruf: Srpska ekonomija nastavlja sa dobrim rezultatima!

Društvo

MMF NAHVALIO REFORME VLADE! Ruf: Srpska ekonomija nastavlja sa dobrim rezultatima!

Podeli vest

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf, koji je završio posetu Beogradu, ocenio je da je srpska ekonomija nastavlja sa dobrim rezultatima i pozvao Vladu Srbije da nastavi sa reformskim kursom

- Srpska ekonomija nastavlja da isporučuje dobre rezultate. Rast je dostigao 2,8% u 2016. godini sa rastućim investicijama, izvozvom i zapošljavanjem. Fiskalne performanse nastavljaju da nadmašuju zacrtane ciljeve. Deficit iznosi 1,4% BDP i najniži je od 2005. godine, dok je spoljni dug opao ispod 74 odsto BDP.  Posebno je važno što nezaposlenost pada, a smanjen je i broj nenaplativih kredita u bankarskom sektoru - naveo je Ruf, objavljeno je na portalu MMF.

- Kratkoročno posmatrano, makroekonomski izgledi su dobri, sa projektovanim rastom od 3 odsto u 2017. godini i inflacijom koja bi trebalo da ostane u okviru zacrtanih granica. Međutim, ostaje rizik strukturalnih reformi. U ovom kontekstu, Misija je naglasila potrebu da se u potpunosti sprovede reformski kurs vlasti, smanje fiskalni rizici od državnih preduzeća i pojača srednjoročni rast i zapošljavanje u Srbiji - dodao je Ruf.

Sledeća faza pregovora između vlade i MMF planirana je za maj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Popaj NS

pre 7 godina

Sve je to rezultat pametno vodjene ekonomske politike.

Hrandzo

pre 7 godina

MMF u Srbiji danas vidi ozbiljnog poslovnog partnera.

Miki55

pre 7 godina

Srbija je postala veoma primamljiva drzava za najvece svetske investitore.

Pinokio01

pre 7 godina

Sadasnja vlast dobija i vise nego zasluzene pohvale na svoj racun.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija