• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BKTVNEWS.COM

13.03.2017

07:45

MOĆNA PORUKA MONAHA SA OSTROGA: Devojke, GOLOTINJOM privlačite samo muškarce JEFTINIJE OD VAS!

Društvo

MOĆNA PORUKA MONAHA SA OSTROGA: Devojke, GOLOTINJOM privlačite samo muškarce JEFTINIJE OD VAS!

Podeli vest

Šta pomislite kad vidite mladu i lepuškastu devojku obučenu kao porno zvezda? Podsmeh, sažaljenje ili bes što nam je društvo takvo kakvo je? Koliko smo kao društvo moralno i kulturno posrnuli, kada smo postali intolerantni na takve pojave? Čija je to odgovornost, roditelja, obrazovnog sistema ili medija? Ili smo svi "zakazali", zapitao se monah sa Ostroga Arsenije Jovanović

Puno je pitanja na koje nije lako dati odgovor. Monah Arsenije Jovanović u jednoj propovedi se dotakao i ove teme.

Njegove reči su surovo iskrene, ali i otrežnjujuće. Besedu o obnaženim i istetoviranim devojkama prenosimo u celosti:

"Jedno društvo zavisi od žene, od zdrave, čedne i moralne devojke. Zašto kažu da Nemci ne mogu ništa Turcima u Nemačkoj?

Zašto? Sačuvali su svoje žene, jeste da to njihovo oblačenje izgleda malo čudno u današnjem svetu, ali one su sačuvale svoju čednost i moral.

A pogledajte današnje mlade hrišćanke, Srpkinje po Beogradu - iscepane, oguljene, izbušene, istetovirane. To je sve poruka: priđi, stavi ruku na mene i vodi me gde hoćeš.

Danas je moda tih tesnih farmerki, onda bolje izađi gola, kakve to veze ima, kad su te farmerke kao hulahop, toliko priljubljene da se svaki telesni nabor vidi. I to više uopšte nije privlačno.

Shutterstock

Te mučenice ne znaju - ja sam muškarac, nisam nikakav anđeo - da je privlačnije videti devojku u nekoj haljini, na primer, pa da zamišljam, a ne kad je sve "na izvolte", nema više tajne, otmenosti, da te zaintrigira malo. I ona misli da će privući nekoga?! Pa zna se koga će privući takva devojka - onoga ko je još jeftiniji od nje, koji nikada neće biti dobar muž, dobar otac, koji nikada neće biti dobar čovek na poslu i uopšte.

Ona već bira za sebe čoveka kog će omrznuti jednog dana, od koga će se razvesti, gde će biti alimentacija, frke, ludila sa decom. Jedan čovek koji nosi ozbiljnu, jaku ličnost u sebi, koji ima harizmu - on će svojom ličnošću i intelektom da deluje i da pleni ljude.

A mi koji smo prazni, koji nemamo šta da ponudimo, mi ćemo da pravimo cirkus od sebe ne bi li nekog privukli i opet ništa nećemo dobiti, to je jedna duboka nesreća. Zato moramo da radimo na svojim dušama, ličnostima, a na telima - lako ćemo. I najružniji čovek je lep kada nosi Boga u sebi."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija