• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

15.03.2017

09:59

KREĆE ONLAJN FISKALIZACIJA! Evo kako će to izgledati...

Društvo

KREĆE ONLAJN FISKALIZACIJA! Evo kako će to izgledati...

Podeli vest

Srbija, prema najavi Ministarstva finansija, ove godine definitivno uvodi onlajn fiskalizaciju

To znači da će svaka fiskalna kasa u Srbiji u svakom trenutku biti direktno povezana sa sistemom Poreske uprave.

Drugim rečima, oko 180.000 fiskalnih kasa moraće da se menja ili da se dograđuje. Tako će poreznicima kontrola biti znatno olakšana, ali će privrednici, nesporno pretrpeti značajne troškove.

- Radna grupa Ministarstva finansija započela je rad na izmeni teksta radne verzije Nacrta zakona o fiskalnim kasama, koji predviđa elektronsko preuzimanje podataka iz fiskalnih kasa - potvrdilo je Ministarstvo finansija.

- Prilikom izrade zakona, koji bi trebalo da se usvoji do kraja godine, vodiće se računa da izmene ne dovedu do značajnog finansijskog napora poreskih obveznika, a razmotriće se fazno uvođenje novih rešenja.

Unapređenje fiskalizacije je jedna od mera predviđenih Nacionalnom strategijom za borbu protiv sive ekonomije, koju je, na predlog Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), usvojila Vlada Srbije.

Uz nju ide i predlog da se proširi obuhvat fiskalizacije, odnosno znatno smanji broj privrednih grana koje sada nemaju obavezu takvog evidentiranja prometa.

Ptivredu, međutim, ove promene nimalo ne raduju, jer oni smatraju da im se bespotrebno nameće novi troška koji veliki broj malih preduzeća neće uspeti da istrpi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija