• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

16.03.2017

18:53

STRAŠNO! DEČAK UKRAO PARE ZA BOLESNU DECU! Detalji nesvakidašnje krađe koja je šokirala Nišlije!

Društvo

STRAŠNO! DEČAK UKRAO PARE ZA BOLESNU DECU! Detalji nesvakidašnje krađe koja je šokirala Nišlije!

Podeli vest

Policija privela dečaka (12) koji je ukrao pare iz kase u takozvanoj Banci dobročistva, kiosku u kom se doniraju sredstva za bolesnu decu. Mali lopov potrošio ceo plen

Niška policija je privela juče dečaka (12) osumnjičenog da je pretprošle noći ukrao novac iz kase u takozvanoj Banci dobročinstva, montažnom objektu u Obrenovićevoj ulici u Nišu gde se doniraju sredstva za lečenje obolelih mališana!

Dečak je obio kiosk oko tri sata po ponoći, kada je "banka" bila prazna jer je Marina Adamović, koja tamo prikuplja humanitarnu pomoć, bila kod kuće.

Nije bio gladan

Iako je dečak otkriven samo nekoliko sati nakon što je ukrao pare, uspeo je da potroši ceo plen od nekoliko hiljada dinara!

PRIVEDEN DEČAK ZBOG KRAĐE! Opljačkana Banka dobročinstva u Nišu!

Teško je utvrditi koliko je novca bilo u kasi, ali pretpostavljam da je bilo dosta
Marina Adamović, humanitarni radnik

Marina Adamović, koja više od pet godina obavlja ovu humanu misiju, kaže da je tužna zbog pljačke, a još tužnija je jer se ispostavilo da je lopov - dete.

- Ne mogu da shvatim da tako mala deca rade tako ružne stvari. Ne verujem da je taj dečak bio gladan, pa da je zbog toga ukrao novac koji je toliko potreban drugoj, bolesnoj deci. Ovaj novac sam skupljala za malog Andriju Stanišića, kojem je potrebna operacija zbog deformiteta kičmenog stuba, i DavidaTodorova, koji boluje od cerebralne paralize - priča Marina.

D.K.

Ona je prekjuče prikupila oko 5.000 dinara ali, na sreću, taj novac je ponela sa sobom.
- Koliko je novca u međuvremenu ubačeno u kasu, teško je utvrditi, ali pretpostavljam da je bilo dosta, čim ga je primetio kradljivac - kaže Marina.

Ova humana žena, iako vezana za invalidska kolica, do kraja prošle godine skupljala je novac sedeći u pešačkoj zoni potpuno nezaštićena od vremenskih prilika.

Kradljivac pobegao iz doma

Mališan koji je opljačkao "Banku dobročinstva" štićenik je jedne ustanove za zbrinjavanje napuštene dece. Mali kradljivac je identifikovan pomoću nadzorne kamere sa okolnih objekata, a policija je potvrdila da se Više javno tužilaštvo izjasnilo da je dečak počinio tešku krađu. On, međutim, neće krivično odgovarati jer nema navršenih 14 godina.

Obećali joj alarm

Zahvaljujući donatorskoj akciji koju je predvodila opština Medijana za nju je napravljen montažni objekat nazvan "Banka dobročinstva". Od tada građani mogu da ostavljaju priloge i u Marininom odsustvu ubacujući ga u kasu.

- Moram da preduzmem ozbiljnije mere da se krađa ne bi ponovila. Imam obećanje da će mi biti obezbeđen alarmni uređaj, a tražiću i da se promene vrata. Taj novac nekome znači život i nedopustivo je da bude ukraden - istakla je ova humana Nišlijka.

D.K.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija