• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.03.2017

16:32

STEFANOVIĆ: Policija radi na suzbijanju narko delikata!

Društvo

STEFANOVIĆ: Policija radi na suzbijanju narko delikata!

Podeli vest

Nova policijska stanica Zemun otvorena je danas u Zemun polju, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da od početka godine u tom delu grada nije zabeleženo nijedno krivično delo vezano za drogu

Podsetivši na jučerašnju zaplenu tone marihuane što je rekordna zaplena te vrste droge u Srbiji, Stefanović kaže da policija na svakom nivou radi na suzbijanu narko delikata. 

Posle otvaranja policijske stanice Zemun, Stefanović je novinarima rekao da se nastavlja praksa približavanja policije lokalnoj zajednici. 

Kaže da će ta policijska stanica raditi 24 sata, a osim izdavanja ličnih dokumenata, u njoj će raditi i pripadnici kriminalističke policije.

- Nama je važan rad policije u zajednice, trudimo se da svake godine pboljšavamo i pojačavamo aktivnosti policije i da približimo policiju narodu - kaže Stefanović. 

Najavio je da će uskoro biti primljena nova klasa policijaca od kojih će veći broj doći u Policijsku upravu za grad Beograd, a biće nabavljena nova vozila što će olakšati patrolnu delatnost. 

Zahvalio je opštini Zemun koja je pomogla rekonstrukciju i opremanje zgrade policijske stanice Zemun, u kojoj su nekada bile prostorije mesne zajednice. 

- Važna nam je saradnja sa lokalnom samoupravom, spremamo i policijsku ispostavu u Ugrinovcima. Hoćemo da primerom dobre saradnje sa lokalnim odborima za bezbednost, sa opštinama i građanima pokažemo da policija u zajednici jeste koncept koji dovodi do smanjivanja stope kriminaliteta i koji dovodi do poboljšanja bezbednosti - kaže Stefanović. 

Nova policijska stanica Zemun je u blizini Osnovne škole "Ilija Birčanin", koju je takođe danas posetio ministar Stefanović. 

Navodi da je u odnosu na prošlu godinu za 17 odsto smanjen broj krivičnih dela iz oblasti maloletničkog kriminala i delinkvencije. 

- To pokazuje da prevencija daje rezultate - kaže Stefanović i dodao da je u prethodnoj godini održano 2.400 predavanja u školama kako bi se deci objasnilo koliko je nasilje pogrešno i koliko je droga opasna. 

U Osnovnoj školi "Ilija Birčanin" danas su policijski službenici održali predavanje u okviru akcije "Droga je nula - život je jedan", kao i na temu vršnjačkog nasilja, bezbednog korišćenja interneta i uponzavanja sa radom policije. 

Ministar kaže da u Beogradu više od 70 škola ima školske policajce, te da će se raditi na tome da svaka škola dobije školskog policajca. 

- U međuvremenu one koje ih nemaju pokrivamo ih pozorničkim patrolama. Radimo na tome da video nadzor uvedemo u svaku školu i vrtić, da ih umrežimo sa policijskim stanicama i to već daje rezultate -rekao je Stefanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija