• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

28.03.2017

20:15

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG PILOTA O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Da su srpski avioni bili ispravni, ne bih se živ vratio kući!

Društvo

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG PILOTA O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Da su srpski avioni bili ispravni, ne bih se živ vratio kući!

Podeli vest

Da su vaši avioni te 1999. godine bili ispravni, malo ko bi se od nas u Ameriku vratio živ, priznao je američki vojni pilot u razgovoru sa srpskim studentom kojeg je sasvim slučajno upoznao u SAD

Srpski student Milenko Gordić bio je nedavno na proputovanju Sjedinjenim Američkim Državama i sasvim slučajno u Santa Feu upoznao pilota pedesetih godina.

Kada mu je rekao odakle dolazi, čuo je priču koju će dobro pamtiti čitavog života.

To je podelio sa korisnicima društvene mreže Facebook, i to na dan kada je počela NATO agresija na Srbiju. Pročitajte:

Znate kako uobičajen razgovor teče, odakle si, ko si itd. Odgovorih da sam iz Srbije. Rekao bih da sam u tom trenutku video uznemiren pogled u tom čoveku, reče znam gde je Srbija, pitah ga da li je bio u Srbiji odgovori da jeste.

U prvom trenutku mi bi drago sve dok nisam čuo sa kojom namerom ili bolje reći zadatkom je dolazio – “Bio sam tamo u ratu 1999-te godine, ja sam pilot.”

U sekundi me je takva jeza prošla nakon tog njegovog odgovora da ne znam kako da opišem taj gadan osećaj. Kako su mi prolazile slike porušene Srbije i izginulih ljudi kroz glavu tako su se izlile emocije tuge i jada kao ulje na vatru iz čega je još više plamsao bes, a on je nastavio i dalje da priča…

- Momče! Rat je najgora stvar na svetu. Otvoreno ti kažem nema dana da se ne setim veličine nepravde prema vašim pilotima od strane prvo vaše države Srbije, a onda i od nas koji smo napadali nemoćne ljude sa vezanim očima.

To je bilo naše naređenje koje je svako morao izvršiti, iako su neki od nas teškog srca poletali baš zbog te nepravde.”

- Vaša država 1999. godine nije imala nijedan ispravan borbeni avion. Ima nas raznih, među svojim kolegama imam onih koji su se mnogo plašili vaših migova bez obzira što su znali da su pokvareni, pa sve do onih koji su toliko drski i bezobrazni da su znali da se hvale kako su ih obarali.

Ali i ja i moje kolege znamo da su vaši migovi bili ispravni redak bi bio taj koji bi se u Ameriku vratio živ- preneo je Milenko reči ovog pilota




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milance

pre 7 godina

Ne verujem u te price.F16 imaju veci domet,bolji radar i brzi su a takodje im je vatrena moc veca od miga 29.Mig 35 je druga prica.Njemu nemoze da parira niko sem f22 ali rusi imaju resenje za njega-suhoj t 50.Ali to je vec naucna fantastika za nas.Na zalost,Rusi nas nisu odbranili kad je trebalo.Sad je kasno.Samo situacija vecih razmeramoze biti iskoriscena za vracanje nasih teritorija

Putko Vladimirovič

pre 6 godina

Da, kao klinac išao sam na planinu da skijam. Dobrostojeći roditelji su me opremili modernom ski opremom, pancericama, smučkama, jakna windstoper, kapa, tada su kacige bile retkost, rukavice, naočare, štapovi... A ja kao klipan, početnik na rolerima. Pored mene lete dečaci iz okolnih sela sa planine u gojzericama i sajlavezovima umesto automaticmarker vezova. Kakav Stenmark, Bojan Križaj, kakav karving, plesači na običnim daskama. Milina ih je gledati i uživati u njihovom plesu niz strmu stazu. Da, da su samo ti naši dečaci sa brdovitog Balkana imali tada bilo kakvu upotrebljivu opremu, da su im vezovi čvrsto držali, da im "skije" nisu spadale s gojzerica, ako su zastarele i prevazidjene, te bi ih smučke odvele do blistavih pobeda i omogućile bi im da ostave za sobom mnogo bolje "skijaše".

dado

pre 7 godina

Ovaj tekst mi nije bas toliko uveren, kao slucajno mu rekao, nisu oni pricljivi toliko a ne vole Srbe takodje..

zare

pre 7 godina

najzad ce se vojska Srbije jako dobro pojacati sa avionima i raketama i niko nikada nece pokusati da nas napadne jer ce znati da se nece dobro provesti. Sve pohvale Putinu i vladi Srbije.\n

pesnik

pre 7 godina

Vidite poštovani uredniče vi kao civil neke stvari nepoznajete ali ja kao pitomac sam znao,da vojnik nikada ne može da izda već samo načelnik general štaba.On mora da vodi računa šta se zbiva ili dešava oko države,dal sa njegovim znanjem je vojska odnosno ratno vazduhoplovstvo dovedeno do toga.Da više ne liči na sebe nego olupine i nije vredelo srce pilota kada nisu imali adekvatno opremljene letilice,odnosno svu prateću opremu od službe "VOJIN"do zaštite neba sa zemlje.Za to nije niko odgovaro i ako je za izdaju trebo biti obešen odgovoran ma ko da je to.Badava je danas priznanje za bombardovanje i izvinjene porušeno nemogu nam vratiti,žrtve ne mogu oživiti to je samo laž i pokazivanje njihove ljigavosti kojim nikada ne smemo verovati.Zato su i Migovi takvi kavi su bili dočekali na zemlji da plaču zajedno sa pilotima.

Dragojlo

pre 7 godina

Sta vredi kad su sve prave pilote poslali u penziju.Sve bajni ministri obrane koji o vojsci i obrani nemaju pojma.

sasko

pre 7 godina

To samo dokazuje kolike su kurve amerikanci. Jaki su samo kad nekome vezu ruke i noge. Nikad nece mirno da spavaju prokletnici.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17